Jandarma ekiplerinin 28 ilde uyuşturucu madde satıcıları ve yasa dışı kenevir ekimine yönelik düzenlediği operasyonlarda yüzlerce kilogram uyuşturucu madde ile milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 140 şüpheliden 80’i tutuklandı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, uyuşturucuyla mücadele kapsamında jandarma ekiplerince 28 ilde gerçekleştirilen operasyonların bilançosunu açıkladı. Uyuşturucu ticareti ve yasa dışı ekime yönelik operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, çok sayıda şüpheli de adli makamlara sevk edildi.
Operasyonlarda 548 kilogram uyuşturucu madde, 2 milyon 788 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca 1 milyon 751 bin kök kenevir ve skunk imha edildi.
Çalışmalar kapsamında 140 şüpheli yakalanırken, bunlardan 80’i tutuklandı. 60 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.
6 BİN 285 PERSONEL GÖREV ALDI
Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlara, İl Jandarma Komutanlıkları tarafından oluşturulan 1.260 narkotik ve asayiş ekibi ile 6 bin 285 personel katıldı.
Operasyonlarda ayrıca Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Analiz ve Takip Timleri de görev aldı.
Yapılan çalışmalar sonucunda yakalanan şüphelilerin; yasa dışı kenevir ve skunk ekimi yaparak uyuşturucu üretimine kaynak sağladıkları, uyuşturucu madde ticaretini organize şekilde yürüttükleri ve sosyal medya ile mesajlaşma uygulamaları üzerinden uyuşturucu madde sattıkları tespit edildi.
“ZEHİRLİ ELLERİ KIRMAKTA KARARLIYIZ”
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, operasyonların ardından yaptığı açıklamada uyuşturucuyla mücadelede taviz verilmeyeceğini vurguladı.
Çiftçi, “Milletimizin huzuruna, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğine uzanan zehirli elleri kırmakta kararlıyız” mesajını verdi.
Uyuşturucu baronlarından sokak satıcılarına, yasa dışı ekim yapanlardan uyuşturucu ticaretinin diğer unsurlarına kadar mücadelenin sürdürüleceğini belirten Çiftçi, güvenlik güçlerinin ülkenin hiçbir noktasında uyuşturucu tacirlerine alan bırakmayacağını ifade etti.
Çiftçi, operasyonlarda görev alan Jandarma Genel Komutanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve tüm güvenlik personeline teşekkür ederek, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.
