Reklam
Reklam
cacaacca
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
27 Ocak, 2026 15:16 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de hizmet içi eğitimler maaş hesaplama eğitimi ile başladı

Karabük Üniversitesi bünyesinde görev yapan idari personelin mesleki yetkinliklerini artırmak amacıyla düzenlenen KBÜ Akademi 2026 Yılı Hizmet İçi Eğitim Programlarının ilki, “Maaş Hesaplama Eğitimi” ile hayata geçirildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından yürütülen KBÜ Akademi 2026 Yılı Hizmet İçi Eğitim Programları kapsamında, maaş iş ve işlemlerinde görevli idari personele yönelik “Maaş Hesaplama Eğitimi” Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde düzenlendi.

Açılış konuşmasını Karabük Üniversitesi Personel Daire Başkanı Şaban Özkan’ın yaptığı eğitim programı, Şef Özlem Karaçam ve Şef Melahat Turan Özdemir tarafından yürütüldü. Eğitim kapsamında katılımcılara; maaş gelir ve gider unsurları, maaş hesaplamada dikkat edilmesi gereken hususlar, 8. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında yapılan güncellemeler, KBS ekranı uygulamaları, maaş hesaplama süreçleri, kesenek bildirimleri ve uygulamalı örnekler hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Teorik bilginin yanı sıra uygulamaya dayalı anlatımlarla desteklenen eğitim, katılımcıların maaş işlemlerine ilişkin bilgi ve becerilerinin güncellenmesine önemli katkı sağladı. Program sonunda Personel Daire Başkanı Şaban Özkan tarafından, eğitimi gerçekleştiren Şef Özlem Karaçam ve Şef Melahat Turan Özdemir’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin