Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ocak, 2024 04:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de Akademik ve İdari Kurul Toplantısı yapıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, akademik ve idari personel katıldı. Akademik ve İdari Kurul Toplantısı’nda yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Kırışık, Sağlık Bilimleri Fakültesinin son derece önemli bir fakülte olduğunu belirterek, "Özellikle son zamanlardaki öğrenci projeleri, 2209 projelerindeki başarılar gerçekten takdire şayan. Üniversitenin bilimle akademiyle araştırmayla iç içe olmasını, önceliklerinin bilim olmasını istiyoruz. Bilim önceliğimiz değilse o zaman akademik faaliyetlerimizde de ciddi eksiklikler ortaya çıkacaktır. Hangi akademik konumda olursak olalım mutlaka bilimi ilk sıraya almak, bilimsel çalışmaları önemsemek zorundayız. Bilimi merkeze alan bir yaklaşımımız, bir tarzımız var. İnşallah üniversitemizin hem Türkiye’deki hem de dünyadaki bilimsel sıralamasını çok ciddi ölçekte artırmak istiyoruz” dedi.
Üniversitenin çok güçlü bir akademik kadrosunun olduğunu vurgulayan Rektör Kırışık, "Bu akademik kadro çok büyük işleri başarabilecek bir güce, birikime sahip. Bunu yapabileceğimize ben çok kolay ve rahat bir şekilde inanıyorum. O kadar güçlü bir akademik kadro ilk 20’ye rahatlıkla girebilecek bir potansiyele sahip. Bunun için hem öz güvene ihtiyacımız var hem de motivasyona ihtiyacımız var" diye konuştu.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Işık Andsoy, Sağlık Bilimleri Fakültesinin fiziki ve akademik durumu hakkında bilgi verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
20 Kasım, 2025 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Jiletler Geri Dönüşüme, Mama Sokak Hayvanlarına

"İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" projesi kapsamında imzalanan protokolle, berber ve kuaförlerden toplanan jiletlerin geri dönüşümünden elde edilecek gelir, sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılacak.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un himayelerinde başlatılan "İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında yeni bir çalışma hayata geçirildi. "Birlikte yaşama kültürünün oluşturulmasında sivil toplumun rolü" temasıyla düzenlenen çalışma için iş birliği protokolü bugün imzalandı.

Proje, çok paydaşlı bir işbirliği ile yürütülecek. Karabük Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Karabük Belediyesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Karabük Sağlık, Temizlik, Güzellik ve Bakım Hizmetleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası projenin ortakları arasında yer alıyor.

ÇEVRE VE SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇİFT TARAFLI FAYDA

Projenin temel hedefleri arasında; jilet atıklarının çevreye verdiği zararın önüne geçmek, sıfır atık bilincini yaygınlaştırmak ve berber/kuaförlerde oluşan jiletleri güvenli bir şekilde toplayarak geri dönüşüm ekonomisine kazandırmak yer alıyor. Projenin en dikkat çeken yönü ise, geri dönüşümden sağlanacak gelirin, sokak hayvanlarının mama, bakım, rehabilitasyon ve barınma ihtiyaçları için kullanılacak olması.

200 ADET JİLET KUTUSU DAĞITILACAK

Protokol kapsamında ilk somut adım atıldı ve Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen 200 adet özel jilet toplama kutusu hazırlandı. Bu kutular, il genelindeki berber ve kuaförlere dağıtılarak atık jiletlerin kaynağında ayrı toplanması sağlanacak. Bu sayede atıkların geri dönüşüm sistemine daha hızlı ve verimli bir şekilde dahil edilmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin