Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ekim, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’nun saklı cenneti Gürleyik Şelalesi, sonbaharda ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde bulunan Gürleyik Şelalesi, rengarenk ağaçları ile sonbaharda vatandaşlara görsel şölen sunuyor.
Kastamonu’nun Hanönü ilçesine bağlı Bağdere köyü mevkiinde bulunan Gürleyik Şelalesi, yılın her mevsiminde ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Yılın her döneminde vatandaşlar tarafından yoğun ili gören şelalede sonbaharın gelmesi ile birlikte mest eden manzaralar ortaya çıktı. Kahverengi, sarı, kırmızı ve turuncunun farklı tonlarına bürünen ağaçlarla çevrili şelale ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Yaklaşık 40 metre yükseklikten iki kademe şeklinde akan şelalenin çıkardığı ses de huzur veriyor.
Şelaleyi gezmeye gelen vatandaşları ziyaret eden Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, bölgenin özellikle yaz aylarında Hanönü ilçesi ve çevre ilçe ve illerden gelen vatandaşların piknik alanlarından olduğunu söyledi. Bölgenin sonbahar aylarında ayrı bir güzelliğe büründüğünü ifade eden Uçar, "Sonbahar mevsimi ağaçların renklerinin en güzel olduğu dönem. Ziyaretçilerin özellikle sonbahar aylarında burayı ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum, görenlere huzur veriyor" dedi.
Şelalenin güzelliğine hayran kaldığını belirten ziyaretçilerden emekli öğretmen Mükremin Karaüzüm, bölgenin turizme kazandırılmasının önemli olduğunu belirterek, "Öğrencim olan Belediye Başkanı Serkan Uçar beni buraya getirdi, burası görenlere ayrı bir huzur veriyor. Yaz ve sonbahar aylarında buraya herkesin gelinmesini tavsiye ediyorum. Hanönü’deki sonbaharın en güzel görüldüğü yerlerden biri burası. Dere boyunda gezdiğimiz zaman çınar ağaçlarının kahverengi ve yeşile çalan müthiş renk cümbüşü içeren yapraklarını göreceksiniz. Yaban fındıkları ayrı güzellik katıyor. Burası kısa mesafede birçok ağacı bulabileceğiniz rengarenk bir güzellik diye konuştu” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokat’ta otomobil sürüye çarptı: 12 koyun telef oldu

Tokat’ta meydana gelen kazada arabanın çarptığı sürüdeki 12 koyun telef oldu.
Kaza, Tokat-Niksar karayolu Ormanbeyli köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Niksar tarafına seyreden Ertuğrul G. yönetimindeki araba, yola denetimsiz çıkan küçükbaş hayvan sürüsüne çarptı. Çarpmanın tesiriyle açılan ön kaput nedeniyle görüş açısı kapanan şoför, aracı zahmetle yol kenarında durdurarak ikinci bir kazayı önledi. Kazada sürüdeki 12 koyun telef oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma grupları, kazayla ilgili inceleme başlattı.

"Yola çıkan sürüyü fark edemedim"
Kazayı anlatan şoför Ertuğrul G., "Tokat’tan Niksar istikametine hakikat ilerlerken bir anda yola çıkan koyun sürüsünü fark edemedim. Çarpmanın akabinde kaput büsbütün görüşümü kapattı. Sağ tarafın uçurum, sol tarafın ise karşı şerit olduğunu bildiğim için birinci maksadım aracı en kısa müddette inançlı halde durdurmak oldu. Daha sonra başka şoförlerin kaza yaşamaması için yol güvenliğini sağlamaya çalıştım" dedi.
Kaza sonrası jandarma ve sıhhat gruplarını aradığını belirten Ertuğrul G., hayvanların telef olmasından büyük keder duyduğunu tabir ederek, "Hayvansever biriyim, bu türlü bir şeye sebep olduğum için sahiden üzgünüm. Karşı tarafın mal kaybı, kendi aracımda oluşan hasar, hepsi başka bir ıstırap sebebi. Fakat en kıymetlisi can kaybı olmaması. Maddi kayıp bir halde yerine gelir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin