Reklam
Reklam
kastamonuda su kanalina duserek yaralanan karaca kurtarildi cPFpb3ur jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Temmuz, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da su kanalına düşerek yaralanan karaca kurtarıldı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde su kanalına düşerek yaralanan karaca, belediye ekiplerince yaklaşık 1,5 saatlik çalışmanın ardından kurtarılarak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kastamonu İl Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Hanönü ilçesine bağlı Gelinbükü Mahallesi’nde hidroelektrik santraline su taşıyan beton kanala bir karacanın düştüğü ihbar edildi. İhbarın ardından Hanönü Belediyesi ekipleri, kanalın etrafının tellerle çevrili olması nedeniyle karacanın çıkamadığını tespit etti. Belediye ekiplerince içerisinde az miktarda su bulunan kanaldaki karaca, yaklaşık 1,5 saatlik çalışmanın ardından yakalanarak kanaldan çıkartıldı. Belediye ekiplerince karnı doyurulan ve bakımları yapılan karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Su kanalına düşen karacanın arka bacaklarından yaralı olduğunu söyleyen Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, “Duyarlı bir vatandaşımız belediyemizi arayarak ihbarda bulundu. İhbarın ardından belediye ekiplerimiz, ellerindeki işleri bırakarak belirtilen bölgeye sevk edildi. Ben de ekiplerimizle birlikte Gelinbükü Mahallesi’ndeki su kanalının olduğu bölgeye gittim. Belediye ekiplerimizle birlikte su kanalına düşen karaca, çalışmalarımız sonucunda kanaldan çıkartılarak kurtarıldı. Korkan ve arka bacaklarından yaralanmış olan karacayı Milli Parklara teslim ettik. Tedavisi yapıldıktan sonra tekrar doğaya salınacağı belirtildi” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda bicakli kavga 2 yarali rQXjHLvg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da bıçaklı kavga: 2 yaralı

Çorum’da iki genç, sokak ortasında tanımadıklarını iddia ettikleri kişi veya kişilerle yaşadıkları tartışma sonucu bıçaklanarak yaralandı.

Olay, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. (17) ve B.Ç. (17) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine U.G. ve B.Ç. bıçak darbesi alarak yaralandı. Daha sonra ise yaralı gençler olay yerinden ayrılarak yakınlarından yardım istedi. Araçla Kale Mahallesi Aydınlıkevler 6. Sokağa gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli şahıs ya da şahısların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin