Kastamonu’da su kanalına düşerek yaralanan karaca kurtarıldı - Karabük Haber Postası
kastamonuda su kanalina duserek yaralanan karaca kurtarildi cPFpb3ur jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Temmuz, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da su kanalına düşerek yaralanan karaca kurtarıldı

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde su kanalına düşerek yaralanan karaca, belediye ekiplerince yaklaşık 1,5 saatlik çalışmanın ardından kurtarılarak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kastamonu İl Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Hanönü ilçesine bağlı Gelinbükü Mahallesi’nde hidroelektrik santraline su taşıyan beton kanala bir karacanın düştüğü ihbar edildi. İhbarın ardından Hanönü Belediyesi ekipleri, kanalın etrafının tellerle çevrili olması nedeniyle karacanın çıkamadığını tespit etti. Belediye ekiplerince içerisinde az miktarda su bulunan kanaldaki karaca, yaklaşık 1,5 saatlik çalışmanın ardından yakalanarak kanaldan çıkartıldı. Belediye ekiplerince karnı doyurulan ve bakımları yapılan karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Su kanalına düşen karacanın arka bacaklarından yaralı olduğunu söyleyen Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, “Duyarlı bir vatandaşımız belediyemizi arayarak ihbarda bulundu. İhbarın ardından belediye ekiplerimiz, ellerindeki işleri bırakarak belirtilen bölgeye sevk edildi. Ben de ekiplerimizle birlikte Gelinbükü Mahallesi’ndeki su kanalının olduğu bölgeye gittim. Belediye ekiplerimizle birlikte su kanalına düşen karaca, çalışmalarımız sonucunda kanaldan çıkartılarak kurtarıldı. Korkan ve arka bacaklarından yaralanmış olan karacayı Milli Parklara teslim ettik. Tedavisi yapıldıktan sonra tekrar doğaya salınacağı belirtildi” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda otomobil ile motosiklet carpisti 1 yarali BeAtem5S
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Bolu’da trafik ışıklarında otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde D-100 karayolu Gölyüzü ışıkları mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ışıklardan hareket eden M.A. idaresindeki 14 ADM 870 plakalı motosiklet ile aynı yönde seyreden İ.Ç. yönetimindeki 27 BEY 776 plakalı otomobil, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda duramayarak çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yaralandı.İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı, ambulansla Köroğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin