Kastamonu’da kar yağışı, il genelinde etkisini sürdürürken, kapanan Kastamonu-Ankara Karayolu ulaşıma açıldı.
Kastamonu’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, devam ediyor. İl geneline etkisini sürdüren kar yağışı Ilgaz Dağı başta olmak üzere yüksek rakımlı güzergahlarda sürücülere zor anlar yaşattı. Kastamonu-Ankara Karayolu Ilgaz Dağı geçişinde, yoğun kar yağışı sebebiyle onlarca araç mahsur kaldı. Karayolları tarafından Kastamonu-Ankara Karayolu Kastamonu Havalimanı kavşağı-Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli arası ağır taşıt trafiğine kapatıldı. Yaklaşık yapılan 2 saatlik çalışma neticesinde, saat 01.30 itibari ile yol yeniden trafiğe açıldı. Yolda mahsur kalan sürücüler ise küreme çalışmalarının ardından yollarına devam edebildi.
Kentte devam eden kar yağışının sabah saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor.
Safranbolu, kültür ve sanat dolu bir geceye daha ev sahipliği yaptı.
Safranbolu Üstün Sanat ve Kültür Derneği (ÜSTAD) tarafından düzenlenen ve Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Türk Halk Müziği konseri, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Şef Ömer Günday’ın yönetiminde gerçekleşen “7 Türkü 7 Öykü” konseptiyle sahne alan sanatçılar, halkın duygularına dokunan performanslarıyla büyük beğeni topladı. Konser sırasında Karabük İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. İsmail Gökcek de protokolde yer aldı ve halkla birlikte türkülere eşlik etti. Salonu dolduran Safranbolu halkı, halk müziğinin büyülü dünyasına kapıldı; kimi zaman duygulu anlar yaşandı, kimi zaman ise kahkaha ve neşe hakim oldu. Aşık Veysel’in öyküsü ve okunan türküler, izleyicilerin kimi zaman gözyaşlarını tutamadığı, kimi zaman da yüzlerinde tebessüm bırakan anlar yaşattı.
AÇIK HAVA SAHNESİNİN EKSİKLİĞİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI Festival kenti Safranbolu'da yarım asırdır müzik, halk oyunları, belgesel film, tiyatro, söyleşi ve okul gösterileri yapılıyor. Ancak, bu gibi bir etkinliğin gerçekleştiği mekanın kapasitesi ve altyapısı, vatandaşların büyük ilgisi karşısında yetersiz kaldı. Konser gibi etkinliklerin daha geniş alanlara taşınması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, Safranbolu’ya en az 3 bin kişilik oturma kapasitesine sahip, modern ve büyük bir açık hava tiyatrosunun kazandırılmasının önemine vurgu yaptı. Böylece, kentteki sosyal dinamiklere uygun, sanatçıları ağırlayabilecek ve halka daha rahat ulaşabilecek büyük bir kültür mekânına ihtiyaç olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Safranbolu’nun tarih ve kültürle yoğrulmuş dokusuna uygun yeni nesil etkinlik alanlarının hayata geçirilmesi, hem sanatın gelişimi hem de kent turizmi açısından büyük önem taşıyor. Bu anlamda, yerel yönetimler ve ilgili kurumların, kültür ve sanat alanındaki yatırımlarını hızlandırması bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yerel yönetimlerin işbirliği, Safranbolu’da sanatın ve kültürün kalbinin daha güçlü atmasını sağlayacak.