Reklam
Reklam
hopada yilan sokmalari artti uzmanlar hopa engeregi konusunda uyardi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Haziran, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Hopa’da yılan sokmaları arttı, uzmanlar Hopa engereği konusunda uyardı

Çay döneminin başlamasıyla Artvin Hopa ilçesinde zehirli Kafkas engereği kaynaklı yılan sokmaları artarken, uzmanlar gözetici giysi kullanımı ve gerçek müdahale konusunda vatandaşları uyardı.

Artvin’in Hopa ilçesinde çay döneminin başlamasıyla birlikte yılan sokması hadiselerinde artış yaşanırken, uzmanlar vatandaşları bilhassa Kafkas (Hopa) engereği konusunda ikazlarda bulundu.

Bölgede endemik olarak yaşayan ve halk ortasında “Hopa engereği” olarak bilinen zehirli yılan, çaylık alanlarda sıkça görülmeye başlandı. Hopa Devlet Hastanesi Uzman Hekimi Kürşat Gül, son iki yılda yılan sokması nedeniyle hayatını kaybeden hadiselerin olduğunu belirterek bilhassa Mayıs-Eylül ayları ortasında yılan sokmalarının arttığını söyledi. Gül, vatandaşların gözetici kıyafet kullanması gerektiğini vurgulayarak çay bahçelerinde çalışanlara dizlere kadar uzanan kalın çizmeler, kalın kumaştan uzun pantolonlar ve kalın eldivenler giymelerini önerdi.

Yılan sokmalarında yanlışsız bilinen yanlışlar

Yılan sokmalarında halk ortasında yanlışsız bilinen yanlışlara da değinen Dr. Gül, şu uyarılarda bulundu:

“Yara yeri katiyetle kesilmemeli, kanatılmamalı, emilmemeli ve sıcak uygulanmamalıdır. Isırılan bölge kalp düzeyinin üzerinde tutulmalı, mümkün olduğunca hareketsiz bırakılmalı ve 5-10 cm üzerinden hafif bir turnike uygulanabilir. En kıymetlisi hasta en kısa müddette acil servise ulaştırılmalıdır.”

Uzmanlar, bölgede yaşayan vatandaşların ve çay döneminde çalışanların bu kurallara uyarak hayatlarını riske atmadan çalışabileceklerini tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
esini odunla doverek oldurdu gWzArx4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Eşini odunla döverek öldürdü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.

Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.

Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin