Kastamonu’da 10 bin adet doldurulmuş makaron ele geçirildi
Kastamonu’da polis grupları tarafından çok sayıda doldurulmuş makaron ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan şahıs hakkında isimli süreç başlatıldı.
Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Cürümlerle Çaba Şube Müdürlüğünce Kastamonu vilayet merkezinde tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda 500 paket halinde 10 bin adet doldurulmuş makaron ele geçirildi.
Olayla ilgili yakalanan şahıs hakkında isimli süreç başlatıldı.
Sinop’ta heyelan: 3 ev yıkıldı, göçük altında kalanlar kurtarıldı
Sinop’un Türkeli ilçesinde bağlı Düz Köyü Merkez Mahallesi’nde gece saatlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle 3 konut yıkıldı. Heyelan sonucu göçük altında kalan karı-kocanın kurtarıldığı, kendi imkanlarıyla kurtulan bir kız çocuğunun önlem maksatlı hastaneye kaldırıldığı ve sıhhat durumunun yeterli olduğu bildirilirken, 2 meskenin metrelerce sürüklendiği belirtildi.
Sinop’ta gece saatlerinde yaşanan heyelan sırasında konutların içinde yaşayanların olduğu bilgisi üzerine takımlar süratle bölgeye ulaştı. Etraf sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve sıhhat takımları sevk edildi. Ayrıyeten, bölgede heyelan riskinin devam ettiği ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı. Sinop Valisi Mustafa Özarslan bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve mevzuyla ilgili açıklama yaptı.
3 konutun yıkıldığı heyelan sonucu göçük altında kalan karı-koca takımlarca kurtarıldı. Öte yandan, kendi imkânlarıyla kurtulan bir kız çocuğunun önlem emelli hastaneye kaldırıldığı ve sıhhat durumunun düzgün olduğu bildirildi.
Bölgede göçük altında hiç kimsenin kalmadığı öğrenildi.