Türkiye’nin kıymetli turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bir otelde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye grubu sevk edildi. Yangında hayatını kaybeden ve çok sayıda yaralanan vatandaş olduğu öğrenildi.
Yangın, sabahın erken saatlerinde Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan bir otelde meydana geldi. Otelin bir odasında başlayan yangın tüm binayı sardı. Durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. Olay yerine çok sayıda sıhhat ve itfaiye takımı sevk edildi. Yangın sebebiyle oteldeki tatilciler öteki otellere tahliye edildi. Grupların müdahalesi sürerken yangında hayatını kaybeden ve çok sayıda yaralanan vatandaş olduğu öğrenildi.
Sosyalfest, ülke çapında üniversiteler hareketine dönüşüyor
“Türkiye Sosyal Bilimler Hamlesi” vizyonuyla yürütülen Sosyalfest’e üniversitelerin ilgisi artıyor. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi imzalanan protokolle, özellikle sağlık kategorisindeki yarışmalara destek ve organizasyona aktif katkı sağlayacak.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), Sosyalfest Sosyal Bilimler Festivali’ne kurumsal paydaş olarak katıldı. Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen törende imzalanan protokolle AFSÜ’nün sağlık kategorisindeki yarışmalara destek vermesi, 10-11 Mayıs 2026’da İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde gerçekleştirilecek organizasyonda aktif rol üstlenmesi hedefleniyor.
İnsan ve toplum odaklı yaklaşımıyla Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaçlarına yenilikçi sosyal modeller geliştirmeyi amaçlayan Sosyalfest, üniversiteler arası iş birliğini genişleten yapısıyla dikkat çekiyor. Paydaş sayısının 100’e yaklaştığı Sosyalfest, Türkiye genelinde üniversitelerin katılımıyla kurumsal yapısını daha da güçlendiriyor.
KIRIŞIK: “SOSYALFEST, TÜRKİYE ÇAPINDA ÜNİVERSİTELER HAREKETİ OLARAK GELİŞİYOR”
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyalfest’in giderek daha geniş bir etki alanına ulaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’de çok sayıda üniversitemiz Sosyalfest Kurumsal Paydaşlık Protokolünü imzalamış durumda. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemiz de özellikle sağlık kategorisindeki yarışmalara destek verecekler, katılacaklar. Sosyalfest giderek güçleniyor ve Türkiye çapında bir üniversiteler hareketi olarak gelişiyor. İnşallah bu çalışmanın Türkiye ve dünya çapında, bilimde Türkiye Yüzyılı’nı sağlayacak bir gelişmeye vesile olmasını diliyoruz.”
ASLAN: “SOSYAL BİLİMLER ALANINDAKİ HER ÇALIŞMAYA DESTEK VERECEĞİZ”
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan ise sosyal bilimlerin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: “İslam dünyasının, bizim coğrafyamızın şu andaki sorununun, sosyal bilimler alanındaki çalışmaların daha az olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu alanda yapılacak olan her bir çalışmanın; eskideki gücümüzü tekrar kazanmamız ve bu birliğimizi tekrar sağlamamız açısından önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu alanda yapılacak her türlü çalışmaya biz destek vereceğiz.”