Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş, sermaye piyasası aracı ihracına ilişkin yönetim kurulu kararı alındı.
KARDEMİR A.Ş’nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, yönetim kurulunun sermaye piyasası kanununa ve şirket yönetim kurulunun borçlanma aracı ihraç etme konusunda şirket ana sözleşmesinin 10. maddesinde verilen yetkiye istinaden karar aldığı belirtildi.
Açıklamada, “Şirketimizin 400 milyon lira tutarı aşmayacak şekilde, altı ay ile üç yıla kadar vadeli, Türk lirası cinsinden, yurt içinde, bir veya birden çok seferde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış şeklinde borçlanma aracı ihraç edilmesine, bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulunca onaylanacak ihraç belgesinin geçerlilik süresi olan bir yıl içerisinde gerçekleştirilecek ihraçlara ilişkin Sermaye Piyasası Kuruluna ihraç başvurusunun yapılmasına karar verilmiştir” denildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
“İhraç olunacak borçlanma araçlarının piyasa koşullarına göre iskontolu ve/veya kuponlu, kuponlu borçlanma araçlarının sabit veya değişken kuponlu olarak ihraç edilmesine, ihraç edilecek borçlanma araçlarının vadesi ile uyumlu hazine bonosu ve/veya devlet tahvillerinden bir veya birkaçının referans olarak alınmasına ve yıllık 150 baz puan ile 400 baz puan aralığında belirlenecek ek faiz oranının eklenmesine ve/veya borçlanma araçlarının vadesi ile uyumlu bankalararası TL Libor oranının referans olarak alınmasına ve yıllık 150 baz puan ile 400 baz puan aralığında belirlenecek ek faiz oranının eklenmesi suretiyle tespit edilecek ek getiri ilave edilmesine karar verilmiştir.”


810
KARDEMİR’den Borçlanma Aracı İhraç Etme Kararı
88
Samsun’da çatıdan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti
Samsun’un Terme ilçesinde çalıştığı 5 katlı binanın çatısından düşen işçi hayatını kaybetti.
Olay, ilçenin Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın çatısında tadilat yapan Saim Uzun, yük asansöründen malzeme alırken dengesini kaybetmesi sonucu çatıdan düştü. Çevredeki vatandaşlar tarafından olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede Saim Uzun’un olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Bu esnada bölgede güvenlik önlemleri alındı. Saim Uzun’un cenazesi, incelemelerin ardından olay yerinden kaldırıldı.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


