Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karadeniz sahil yolundaki heyelan kameraya yansıdı

Artvin’in Hopa ilçesinde sağanak yağış sonrası heyelan meydana geldi. Heyelan anını cep telefonuyla kaydeden vatandaş yaşananları anlattı. Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, heyelan nedeniyle hayatı olumsuz etkileyen bir durum olmadığını söyledi.
Artvin’de Hopa Sugören limanında sağanak yağış sonrası Karadeniz sahil yolu üzerinde heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları karayoluna düştü. Bazı araçlar ise heyelandan son anda kurtuldu.
Heyelan sırasında limanda teknesinde bulunan Celal Özkan, yaşananları saniye saniye cep telefonu ile kayıt etti. Bir firmada kaptanlık yapan Celal Özkan yaşananları anlatarak "Limanda oturuyordum. Aşırı yağıştan dolayı ses gelince. Heyelan olduğunu gördük. Karayolundan sürekli araçlar geçiş halindeydi. Bölgemizde aşırı yağışlardan dolayı sorun oluyor. O anda telefonu aldım çekim yapmaya başladım. Tam o sırada bir ağaç devrildi heyelanla koparak yola düştü. O sırada geçen bir araç saniyelerle kurtuldu" dedi.
Artvin Valisi Dr. Turan Ergün heyelan sonrası yaptığı açıklamada, “Hayatı olumsuz etkileyen bir durum yok. Bazı lagarların yükselmesiyle ilgili su yükselmeleri mevcut. Trafikte bir aksama yok. Hopa- Sarp arasında yamaçtan bir kütle düşmüş. Ekiplerin çalışması devam ediyor” ifadelerini kullandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.