Karabük Postası tarafından
21 Mayıs, 2014 07:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bu post için henüz ses dosyası oluşturulmamış.

Karadeniz Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısında Soma’ya Destek Görüşüldü

ZONGULDAK Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu İstişare Toplantısı Tokat TSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay ve kurul üyelerinin katıldığı toplantıda Soma’ya destek ve kadın girişimcileri teşvik edecek projeler görüşüldü. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu’nun davetiyle, toplamda 14 ilden gelen Kadın Girişimciler, Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı için Tokat’ta bir araya geldi. Grand Ballıca Otel’de düzenlenen toplantıya; Tokat Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra, Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illerinden de katım sağlandı. Toplantıda konuşulan en önemli gündem maddesi Soma’da yaşanan maden kazası felaketi oldu. Tokat TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Funda Tetik, yaptığı açılış konuşmasında, toplantının öncelikli gündem maddesinin Karadenizli Kadınların, ticaret ve sanayi alanında karşılaştığı zorluklar ve bu zorluklara karşı çözüm önerileri ve Soma’da yaşanan maden kazası felaketi olduğunu söyledi. Soma’da hayatını kaybeden madencilerle alakalı başsağlığı dileklerini de ileten Tetik, sözü, aynı zamanda Karadeniz Kadın Girişimciler Bölge Başkanlığını yürüten Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayten Çöl’e bıraktı. Başkan Çöl de konuşmasının başında Soma’da meydana gelen felaket sonrasında yaşamını yitiren madencileri anarak, başta hayatını kaybeden madencilerin yakınları olmak üzere tüm ülkeye başsağlığı ve sabırlar diledi. Soma’da hayatını kaybeden madencilerin aileleri için sivil toplum örgütleri olarak ne yapılacağının da konuşulması gerektiğini dile getiren Başkan Çöl, bununla ilgili yapılacak tüm çalışmalara Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimcileri olarak destekçi olacaklarını söyledi. Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, bir önceki Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu İstişare Toplantısının Zonguldak’ta yapıldığını hatırlatarak, bu toplantıya ev sahipliği yapan Tokat TSO’ya teşekkür etti. Abay, Kadın Girişimciler Kurulu çalışmalarının devam edeceğini de belirterek, en büyük amaçlarından birinin kadın girişimci sayısını artırmak olduğunu vurguladı. Toplantıda Manisa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı aranarak görüşüldüğünü belirten Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay, “Soma’daki felaket sonrası yapılabilecek destekleri görüştük. Sadece maddi desteklerin ötesinde psikolojik destek de verilmesi gerektiği konusunda hemfikir olduk” dedi. Okay, ayrıca Karadeniz bölgesinde örnek girişimci kadınların tespiti ve belgesel çekilmesi konusunda proje çalışmalarına başlandığını belirtti.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bu post için henüz ses dosyası oluşturulmamış.

Alaplı Kent Konseyi’nden Alaplı Belediyespor’a moral kahvaltısı

Alaplı Kent Kurulu tarafından düzenlenen kahvaltı programında, Harika Amatör Ligi’nde çaba eden Alaplı Belediye Spor, yeni döneme güçlü bir başlangıç yapmak ve moral-motivasyon sağlamak hedefiyle futbolcularla bir ortaya geldi.
Sarı-mavili grup, Ortacı köy Spor ile oynayacağı birinci maç öncesi düzenlenen tertipte buluştu. Kadronun tam takım katıldığı programa; Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Belediye Başkanı Nuri Tekin, Cumhuriyet Savcısı Anıl Öztürk, Jandarma Kumandanı İbrahim Kuzgun, siyasi parti ilçe liderleri, STK temsilcileri, dernek başkanları, Kulüp Başkanı Hüseyin Oğuz, Teknik Yönetici Emrah Toraman ve amatör spora takviye veren iş insanları katıldı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen kahvaltıda, yeni dönem gayeleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu ve futbolculara moral aşılandı. Alaplı Belediye Spor idaresi, bu tıp tertiplerin kulüp içindeki dayanışmayı artırdığını belirterek spor topluluğunun kenetlenmesinin kıymetine dikkat çekti.
Programda konuşan Belediye Başkanı Nuri Tekin, takımın dönem öncesi moral depoladığını belirterek, "Birlik ve beraberlik içinde Alaplı Belediye Spor’u hak ettiği yerlere taşıyacağımıza inanıyorum" dedi. Kaymakam Selçuk Köksal ise yaptığı konuşmada, "2025 döneminde da Alaplı Belediye Spor’un başarılı bir grafik çizeceğine inanıyorum. İtimat ve huzur ortamında, olaysız ve centilmence bir dönem geçirmeyi temenni ediyorum. Bu birlik ve beraberlik kahvaltısı için Kent Konseyi’ne, idaresine ve Lider Yasin Ören’e teşekkür ediyorum" tabirlerini kullandı.
Program sonunda, Alaplı Belediye Spor’a dayanak veren isimlere Kaymakam Selçuk Köksal ve Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından plaket takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin