Karadeniz Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısında Soma'ya Destek Görüşüldü - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Mayıs, 2014 07:56 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısında Soma’ya Destek Görüşüldü

ZONGULDAK Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu İstişare Toplantısı Tokat TSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay ve kurul üyelerinin katıldığı toplantıda Soma’ya destek ve kadın girişimcileri teşvik edecek projeler görüşüldü. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu’nun davetiyle, toplamda 14 ilden gelen Kadın Girişimciler, Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı için Tokat’ta bir araya geldi. Grand Ballıca Otel’de düzenlenen toplantıya; Tokat Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra, Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illerinden de katım sağlandı. Toplantıda konuşulan en önemli gündem maddesi Soma’da yaşanan maden kazası felaketi oldu. Tokat TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Funda Tetik, yaptığı açılış konuşmasında, toplantının öncelikli gündem maddesinin Karadenizli Kadınların, ticaret ve sanayi alanında karşılaştığı zorluklar ve bu zorluklara karşı çözüm önerileri ve Soma’da yaşanan maden kazası felaketi olduğunu söyledi. Soma’da hayatını kaybeden madencilerle alakalı başsağlığı dileklerini de ileten Tetik, sözü, aynı zamanda Karadeniz Kadın Girişimciler Bölge Başkanlığını yürüten Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayten Çöl’e bıraktı. Başkan Çöl de konuşmasının başında Soma’da meydana gelen felaket sonrasında yaşamını yitiren madencileri anarak, başta hayatını kaybeden madencilerin yakınları olmak üzere tüm ülkeye başsağlığı ve sabırlar diledi. Soma’da hayatını kaybeden madencilerin aileleri için sivil toplum örgütleri olarak ne yapılacağının da konuşulması gerektiğini dile getiren Başkan Çöl, bununla ilgili yapılacak tüm çalışmalara Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimcileri olarak destekçi olacaklarını söyledi. Zonguldak TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, bir önceki Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu İstişare Toplantısının Zonguldak’ta yapıldığını hatırlatarak, bu toplantıya ev sahipliği yapan Tokat TSO’ya teşekkür etti. Abay, Kadın Girişimciler Kurulu çalışmalarının devam edeceğini de belirterek, en büyük amaçlarından birinin kadın girişimci sayısını artırmak olduğunu vurguladı. Toplantıda Manisa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı aranarak görüşüldüğünü belirten Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay, “Soma’daki felaket sonrası yapılabilecek destekleri görüştük. Sadece maddi desteklerin ötesinde psikolojik destek de verilmesi gerektiği konusunda hemfikir olduk” dedi. Okay, ayrıca Karadeniz bölgesinde örnek girişimci kadınların tespiti ve belgesel çekilmesi konusunda proje çalışmalarına başlandığını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canakkale ve istiklal madalyasi sergisi begeni topladi rvv4FbT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çanakkale ve İstiklal Madalyası Sergisi beğeni topladı

Samsun’da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi, büyük beğeni topladı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi düzenlendi. Sergide bulunan ebru, hat ve tezhip alanlarında hazırlanan bayrak temalı eserlerde Osmanlıca İstiklal Marşı yazılması dikkat çekti. Samsun’un gerek Milli Mücadele’deki stratejik rolü gerekse liman kenti kimliği; İstiklal Madalyası ve yerel direnişin simgesi olan mavnacılar üzerinden kurgulanan sanat eserleri aracılığıyla estetik bir anlatıya dönüştürüldü.

Enstitüde görevli 20 kişi tarafından 3 aylık çalışma sonucu oluşturulan sergide, sülüs yazı çeşidi ile beş farklı kalem ölçüsünde kubbe şeklinde, dalgalı ve aharlı ebru kağıdı üzerine yazılar yazıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı, akkase tekniği kullanılarak yapıldı ve taş kısmında cesareti temsil eden 300 adet kaplan gözü doğal taş kullanılarak eser tamamlandı. 18 Mart Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin anısına, Çanakkale ruhunu yansıtmak amacıyla diorama (3 boyutlu modelleme) çalışması da yapıldı.

Sergi, bugün ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da protokol üyeleri ile birlikte gezdiği sergiye tam not verirken, sergide eserlerin oluşmasında emeği geçen enstitü görevlilerine şükranlarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin