Reklam
Reklam
f2
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
05 Nisan, 2026 12:50 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ten Dünya Sahnesine

Karabük’te yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Ayşegül Balım Yabacı, bilim ve teknoloji alanındaki uluslararası başarılarıyla dikkat çekerek dünya finallerine katılmaya hak kazandı.

Karabük Bilim ve Sanat Merkezi 11. sınıf öğrencisi olan Yabacı, kendi imkanlarıyla başladığı akademik yolculuğunda önemli dereceler elde etti. Genç öğrenci, farklı alanlarda katıldığı dört uluslararası olimpiyatta gösterdiği üstün performansla 2026 yılında Frankfurt, Roma ve New York’ta düzenlenecek finallere davet edildi.

Yabacı’nın elde ettiği dereceler;  Uluslararası STEM Olimpiyatı Fen Bilimleri kategorisinde dünya 2.’liği ve altın madalya, Uluslararası STEM Olimpiyatı Matematik kategorisinde dünya 4.’lüğü, Alman Matematik Olimpiyatı Finali’nde 100 tam puan, altın madalya ve dünya 19.’luğu, Coding Olympiad Computer Science kategorisinde yalnızca 1 yanlışla altın madalya.

Başarılarıyla Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etmeye hazırlanan genç öğrenci, üç farklı ülkede düzenlenecek finallerde mücadele edecek. Ancak Ayşegül Balım Yabacı’nın önünde önemli bir engel bulunuyor. Uluslararası finallere katılım, ulaşım ve konaklama maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle sponsorluk arayışı sürüyor. Yetkililer ve duyarlı vatandaşların desteğiyle bu önemli başarının daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.

Karabük gibi nispeten küçük bir şehirden çıkarak dünya sahnesine uzanan bu başarı hikâyesinin, benzer hayaller kuran birçok öğrenciye ilham olması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta akaryakit istasyonuna dalan otomobil dehset sacti 5i cocuk 6 yarali 6OXKKfZL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta akaryakıt istasyonuna dalan otomobil dehşet saçtı: 5’i çocuk 6 yaralı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde kontrolden çıkarak akaryakıt istasyonuna dalan otomobil, bankta oturan çocuklara çarptı. Feci kazada 5’i çocuk 6 kişi yaralandı.

Kaza, Alaplı-Ereğli Karayolu Göktepe altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaplı istikametinden Ereğli yönüne seyir halinde olan H.Y. idaresindeki 67 TL 973 plakalı otomobil, virajda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak takla attı. Metrelerce savrulan otomobil, yol kenarında bulunan bir akaryakıt istasyonuna dalarak önce içerideki başka bir araca, ardından da o esnada istasyonun yakınındaki bankta oturan çocuklara çarptı.

Kazada istasyonun yakınında bulunan bankta oturan G.D., A.D., B.D., Y.S. ve E.A. isimli 5 çocuk ile otomobil sürücüsü H.Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralanan çocuklardan G.D. ve A.D. isimli kardeşlerin durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin