Reklam
Reklam
gggggg 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Eylül, 2025 12:39 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Ülkü Ocaklarından Esnafa Siftah Parası

Ülkü Ocakları Karabük İl Başkanlığınca, Ahilik Haftası dolayısıyla esnafa içinde para bulunan zarflarla “siftah parası” dağıtıldı.

Kent merkezinde iş yerlerini açan esnaf, içinde siftah parası, “Ahilik duası” ile birlik ve beraberliğin önemini anlatan notun yer aldığı zarf buldu.

Esnaf Erkan Uysal, sabah dükkanını açtığında kapıda bir zarf gördüğünü anlatarak, “Ülkü Ocakları sabah siftah parası bırakmış. Ahilik haftamızı kutlamışlar. Allah bereket versin. Güzel bir gelenek ve bunların sürmesi, bu tür geleneklerin yaşatılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bir başka esnaf Recep Şahin, sabahın erken saatlerinde zarfların bırakıldığını ve eskiye dönük geleneklerin devam etmesinin çok güzel olduğunu ifade ederken, Murat Kaynar isimli esnaf ise, bereketli bir gün olur inşallah, güzel bir düşünce diyerek ülkü ocaklarına teşekkür etti.

Ahiliğin kardeşlik, dayanışma ve paylaşma kültürünü yaşatan en önemli miras olduğuna dikkat çekildiği notta “Dik Baş, Tok Karın, Mutlu Yarın” mesajı paylaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’ya DMO bilgilendirme ziyareti

Devlet Malzeme Ofisi Bursa Şube Müdürü Atıf Al, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret etti. Görüşmede KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya de hazır bulundu.

Ziyarette, Devlet Malzeme Ofisi’nin alım ve tedarik süreçleri ile kamu tedarik sistemine entegrasyon konuları ele alındı. DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al, özellikle yerel firmaların kamu alımlarında daha etkin rol üstlenebilmesi için gerekli başvuru kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Al ayrıca, DMO’nun işleyiş mekanizması ve tedarik süreçlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede kamu kurumları ile özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, tedarik süreçlerinde kalite ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesi ile Karabük firmalarının kamu tedarik zincirinde daha fazla yer alması konuları da gündeme geldi. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, kamu alımlarında doğru bilgilendirme ve kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

KTSO Başkanı Fatih Çapraz ise nazik ziyaretleri ve paylaştığı bilgiler dolayısıyla DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al’a teşekkür ederek, 100 yıllık köklü geçmişe sahip Devlet Malzeme Ofisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin