Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
66e7f07715a22 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Eylül, 2024 11:46 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Özel Dersler ve Vergi Tartışması Gündemde

Son yıllarda Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de özel ders veren öğretmen sayısında büyük bir artış yaşanıyor.

Özellikle LGS ve YKS Sınavları’na hazırlık için 7.ci ve 8.ci sınıflar ile 11.ci ve 12.ci sınıf öğrencilerinin tercih ettiği özel derslerin saatinin 1500 ile 2000 TL arasında değiştiği belirtilirken, bu derslerden elde edilen gelirin vergilendirilmemesi, önemli bir tartışma konusu haline geliyor. Eğitimcilerin, okul saatleri dışında ya kendi evlerinde ya da kiraladıkları özel mekanlarda öğrencilere ders verdiği, bu yolla binlerce lira kazanç elde ettiği iddia ediliyor. Ancak, bu gelirlerin resmi vergi sistemine dahil edilmemesi, hem mali denetim açısından hem de diğer öğretmenlerin vergi yüküyle karşılaştırıldığında haksız rekabet yarattığı eleştirilerine neden oluyor.

Vergi Daireleri’nin bu konuda denetimleri artırması ve öğretmenlerin özel ders gelirlerini beyan etmelerinin zorunlu hale getirilmesi gerektiği bir çok kesim tarafında dile getirilirken, Aynı zamanda, eğitim sektöründe bu tür derslerin resmi olarak düzenlenmesi ve fiyatların makul bir seviyede tutulması için çözümler üretilmesi gerektiği ifade ediliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Orhan

    Eskiden doktorlar vardı fabrikası olandan fazla kazanan sağolsun devletimiz onun önüne geçti şimdi ilkokulda özel ders almaya teşvik eden öğretmenler var gece yarılarına kadar haftanın 7 günü ders veren ertesi günü yorgun okulda uyuklayan yada okul idaresinin göz yumduğu birbirlerini mesaide idare eden eşek yükü ile özel derslerden para kazanan öğretmenler var doktorlar gibi yasaklanmalı bir iki tane hatta emekliliği yaklaşmış öğretmenin meslekten silmesi lazım kayıtsız embüyük kazanç burda

Yeni yorumlara kapalı.

kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Orhan

    Eskiden doktorlar vardı fabrikası olandan fazla kazanan sağolsun devletimiz onun önüne geçti şimdi ilkokulda özel ders almaya teşvik eden öğretmenler var gece yarılarına kadar haftanın 7 günü ders veren ertesi günü yorgun okulda uyuklayan yada okul idaresinin göz yumduğu birbirlerini mesaide idare eden eşek yükü ile özel derslerden para kazanan öğretmenler var doktorlar gibi yasaklanmalı bir iki tane hatta emekliliği yaklaşmış öğretmenin meslekten silmesi lazım kayıtsız embüyük kazanç burda

Yeni yorumlara kapalı.