Reklam
Reklam
66e7f07715a22 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Eylül, 2024 11:46 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Özel Dersler ve Vergi Tartışması Gündemde

Son yıllarda Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de özel ders veren öğretmen sayısında büyük bir artış yaşanıyor.

Özellikle LGS ve YKS Sınavları’na hazırlık için 7.ci ve 8.ci sınıflar ile 11.ci ve 12.ci sınıf öğrencilerinin tercih ettiği özel derslerin saatinin 1500 ile 2000 TL arasında değiştiği belirtilirken, bu derslerden elde edilen gelirin vergilendirilmemesi, önemli bir tartışma konusu haline geliyor. Eğitimcilerin, okul saatleri dışında ya kendi evlerinde ya da kiraladıkları özel mekanlarda öğrencilere ders verdiği, bu yolla binlerce lira kazanç elde ettiği iddia ediliyor. Ancak, bu gelirlerin resmi vergi sistemine dahil edilmemesi, hem mali denetim açısından hem de diğer öğretmenlerin vergi yüküyle karşılaştırıldığında haksız rekabet yarattığı eleştirilerine neden oluyor.

Vergi Daireleri’nin bu konuda denetimleri artırması ve öğretmenlerin özel ders gelirlerini beyan etmelerinin zorunlu hale getirilmesi gerektiği bir çok kesim tarafında dile getirilirken, Aynı zamanda, eğitim sektöründe bu tür derslerin resmi olarak düzenlenmesi ve fiyatların makul bir seviyede tutulması için çözümler üretilmesi gerektiği ifade ediliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Orhan

    Eskiden doktorlar vardı fabrikası olandan fazla kazanan sağolsun devletimiz onun önüne geçti şimdi ilkokulda özel ders almaya teşvik eden öğretmenler var gece yarılarına kadar haftanın 7 günü ders veren ertesi günü yorgun okulda uyuklayan yada okul idaresinin göz yumduğu birbirlerini mesaide idare eden eşek yükü ile özel derslerden para kazanan öğretmenler var doktorlar gibi yasaklanmalı bir iki tane hatta emekliliği yaklaşmış öğretmenin meslekten silmesi lazım kayıtsız embüyük kazanç burda

Yeni yorumlara kapalı.

baru labsis ile laboratuvar surecleri dijital ortamda yonetilecek wkZJeuB1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ LABSİS ile laboratuvar süreçleri dijital ortamda yönetilecek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından laboratuvar süreçlerinin daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yerli laboratuvar bilgi sistemi geliştirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dijitalleşme çalışmaları kapsamında eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme altyapısını güncelleyerek güçlendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda laboratuvar süreçlerinin daha etkin, şeffaf ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla BARÜ LABSİS (Laboratuvar Bilgi Sistemi) hayata geçirildi. BARÜ Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde geliştirilen LABSİS; analiz talebi, numune yönetimi, randevu işlemleri, finansal süreçler, faturalandırma, sonuç raporlama ve cihaz yönetimi gibi süreçlerin tek merkezden dijital olarak yönetilmesini sağlıyor.

BARÜ personelinin öz kaynaklarıyla geliştirdiği LABSİS’in kamu kaynaklarının etkin kullanımına katkı sağlaması, üniversiteler arası iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmesi hedefleniyor. Teknolojik altyapısını çağın gerekleri doğrultusunda yenileyen BARÜ, uygulamayı talep eden üniversitelerin kullanımına ücretsiz olarak sunacak.

Dijitalleşmenin yükseköğretim kurumları için önem taşıdığını belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, laboratuvar süreçlerini daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturan BARÜ LABSİS’in geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

BARÜ LABSİS hakkında detaylı bilgiye http://labsis.bartin.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Orhan

    Eskiden doktorlar vardı fabrikası olandan fazla kazanan sağolsun devletimiz onun önüne geçti şimdi ilkokulda özel ders almaya teşvik eden öğretmenler var gece yarılarına kadar haftanın 7 günü ders veren ertesi günü yorgun okulda uyuklayan yada okul idaresinin göz yumduğu birbirlerini mesaide idare eden eşek yükü ile özel derslerden para kazanan öğretmenler var doktorlar gibi yasaklanmalı bir iki tane hatta emekliliği yaklaşmış öğretmenin meslekten silmesi lazım kayıtsız embüyük kazanç burda

Yeni yorumlara kapalı.