Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Eylül, 2024 11:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Karabük’te Özel Dersler ve Vergi Tartışması Gündemde

Son yıllarda Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük'te de özel ders veren öğretmen sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Özellikle LGS ve YKS Sınavları’na hazırlık için 7.ci ve 8.ci sınıflar ile 11.ci ve 12.ci sınıf öğrencilerinin tercih ettiği özel derslerin saatinin 1500 ile 2000 TL arasında değiştiği belirtilirken, bu derslerden elde edilen gelirin vergilendirilmemesi, önemli bir tartışma konusu haline geliyor. Eğitimcilerin, okul saatleri dışında ya kendi evlerinde ya da kiraladıkları özel mekanlarda öğrencilere ders verdiği, bu yolla binlerce lira kazanç elde ettiği iddia ediliyor. Ancak, bu gelirlerin resmi vergi sistemine dahil edilmemesi, hem mali denetim açısından hem de diğer öğretmenlerin vergi yüküyle karşılaştırıldığında haksız rekabet yarattığı eleştirilerine neden oluyor. Vergi Daireleri’nin bu konuda denetimleri artırması ve öğretmenlerin özel ders gelirlerini beyan etmelerinin zorunlu hale getirilmesi gerektiği bir çok kesim tarafında dile getirilirken, Aynı zamanda, eğitim sektöründe bu tür derslerin resmi olarak düzenlenmesi ve fiyatların makul bir seviyede tutulması için çözümler üretilmesi gerektiği ifade ediliyor.  

Yorumlar

  1. Orhan

    Eskiden doktorlar vardı fabrikası olandan fazla kazanan sağolsun devletimiz onun önüne geçti şimdi ilkokulda özel ders almaya teşvik eden öğretmenler var gece yarılarına kadar haftanın 7 günü ders veren ertesi günü yorgun okulda uyuklayan yada okul idaresinin göz yumduğu birbirlerini mesaide idare eden eşek yükü ile özel derslerden para kazanan öğretmenler var doktorlar gibi yasaklanmalı bir iki tane hatta emekliliği yaklaşmış öğretmenin meslekten silmesi lazım kayıtsız embüyük kazanç burda

Yeni yorumlara kapalı.

Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Nisan, 2025 14:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Doğdu: “Sağlık Çalışanlarının Hakları Asla Ödenemez”

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, Karabük’te görev yapan sağlık çalışanlarının zorlu koşullara rağmen büyük bir özveriyle hizmet verdiğini belirterek, emeğin ve fedakarlığın görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.

9 Günlük Ramazan Bayramı süresince Karabük'teki sağlık hizmetlerinin yoğunluğunu rakamlarla ortaya koyan Doğdu, “Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yalnızca acilden 16.000 başvuru yapılmışken, yatan hasta sayısı 520’yi buldu. Safranbolu Devlet Hastanesi’nde acil başvuru sayısı 4.008, yatan hasta sayısı ise 25. 112 Acil Sağlık İstasyonları ise 1.150 vakaya müdahale etti. Yenice, Eskipazar, Eflani, Ovacık ve Diş Hastaneleri ile Sağlık Merkezlerinde görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma minnettarım” dedi.

Sadık Doğdu, bu rakamların sağlık çalışanlarının ne denli yoğun ve fedakarca çalıştığını açıkça ortaya koyduğunu belirterek, “Bu emeğin bir karşılığı olamaz. Ancak daha iyi çalışma şartları, iyileştirilmiş ekonomik haklar ve çalışanların huzuru için gerekli adımlar ivedilikle atılmalıdır” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılanmasının toplumsal refah açısından önemine dikkat çeken Doğdu, “Biz inanıyoruz ki sağlık çalışanlarının meselelerine çözüm üretilir, talepleri karşılanırsa, 'Mutlu Çalışan, Mutlu Türkiye' idealimiz de gerçekleşecektir. Her bir sağlık çalışanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.