karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
012 2
Asuman Doğan tarafından
31 Ekim, 2025 09:47 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

KARABÜK’TE MOTOSİKLET KAZALARINDA ARTIŞ!

Karabük’te son günlerde yaşanan motosiklet kazalarındaki  artış endişe yaratırken, özellikle genç sürücülerin karıştığı kazalarda iki genç kızın yaşamını yitirmesi, motosiklet kullanımındaki güvenlik sorunlarını yeniden gündeme taşıdı.

Son yıllarda Karabük’te motosiklet kullanımı özellikle gençler arasında hızla yaygınlaştı. Ulaşımda pratik, ekonomik ve hızlı bir seçenek olarak tercih edilen motosikletler, ne yazık ki yeterli güvenlik bilinci oluşmadığında ölümcül kazalara davetiye çıkarıyor.

Karabük'te son aylarda motosiklet kaynaklı trafik kazalarında artış gözlenirken, yetkililer, bu artışın özellikle 18-25 yaş aralığındaki genç sürücüler arasında yoğunlaştığını belirtiyor.

İKİ GENÇ KIZ HAYATINI KAYBETTİ

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen iki ayrı motosiklet kazasında iki genç kız hayatını kaybetti. Ölümlü kazalardan biri Bahçelievler Mahallesi 115. Cadde üzerinde,  diğeri ise Karabük- Safranbolu yolunda yaşandı. Her iki kazada  çarpmanın etkisiyle motosikletlerin kontrolden çıkması sonucu sürücüler ve yolcular ağır yaralanırken,  iki genç kız hayatını kaybetti.

Kazaların ardından olay yerlerinde büyük üzüntü yaşanırken, yakınları ve arkadaşları acı haberlerle sarsıldı. Sosyal medyada da tepkiler büyürken, yetkililere denetimlerin artırılması, sürücülere de kurallara uymaları konusunda çağrılarda bulunuldu.

Art arda gelen kazalardan sonra Karabük’te emniyet birimleri motosiklet kullanıcılarına yönelik uyarılarda bulunarak, özellikle kask kullanımının önemine değindiler. 

Kaskın motosiklet kazalarında ölüm riskini yüzde 40, ağır yaralanma riskini ise yüzde 70 oranında azalttığı ifade edilirken, birçok sürücünün hala kask takmadığı veya koruyucu ekipman kullanmadığı ya da kaskını doğru takmadığı belirtiliyor. Yetkililer ayrıca hız sınırlarına uyulması, trafikte riskli manevralardan kaçınılması ve reflektif kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgularken, vatandaşlar ise yaşanan acı olayların ardından motosiklet denetimlerinin artırılmasını istedi.

Vatandaşlar, özellikle okul çevrelerinde ve ana arterlerde sıkı kontroller yapılması gerektiğini belirterek, “Her gün kazalarla uyanmak istemiyoruz. Gençlerin canı bu kadar ucuz olmamalı” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bilinçsiz bir şekilde kullanılan motosikletlerin  ölümlere yol açtığını belirten bir çok kesim, “Ülkemizde eğitim eksikliği, koruyucu donanım kullanmama ve hız tutkusu nedeniyle her yıl onlarca gencimiz hayatını kaybediyor. Karabük’te yaşanan bu kazalar, toplum olarak farkındalığımızı artırmamız gerektiğini bir kez daha gösterdi.” diye konuştu.   Karabük’te yaşanan kazalar sonrasında motosiklet kullanıcılarına güvenli sürüş konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
trt 17 uluslararasi belgesel odullerinin tanitimi kbude yapildi 1LrnV8LR
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

TRT 17. Uluslararası Belgesel Ödüllerinin tanıtımı KBÜ’de yapıldı

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nde düzenlenen toplantıda Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) iki önemli yarışması öğrencilere tanıtıldı.
Programda başvuru şartları ve ödüller hakkında bilgi verilirken öğrenciler projeleriyle yarışmalara katılmaya davet edildi.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nde, TRT 17. Uluslararası Belgesel Ödülleri ile "Geleceğin İletişimcileri" yarışmasına ilişkin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
TRT İç Yapımlar personeli Akasya Galiba ve Ahmet Dalıcı tarafından yapılan sunumda yarışmanın kategorileri, başvuru şartları ve ödüller hakkında bilgi verildi.
Akasya Galiba, TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri kapsamında dört kategori bulunduğunu belirterek Proje Destek ve Öğrenci kategorilerinin özellikle öğrenciler açısından önemli olduğunu söyledi.
Proje Destek kategorisinde ilk üçe girenlere 100’er bin lira hibe desteği verildiğini ve son başvuru tarihinin 3 Nisan olduğunu hatırlattı.
Ahmet Dalıcı ise öğrenci kategorisine 1 Ocak 2025’ten sonra çekilmiş, 15 ila 60 dakika arasındaki projelerin başvurabileceğini belirtti.
Öğrenci kategorisinde birinciye 125 bin TL, ikinciye 100 bin TL ve üçüncüye 75 bin TL ödül verildiğini ifade etti.
Toplantıda ayrıca üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen "Geleceğin İletişimcileri" yarışması hakkında da bilgi paylaşıldı. Yarışmada ilk 10’a giren öğrencilerin Ankara’da TRT Genel Müdürlüğünde düzenlenen eğitim ve gala programına katıldıkları belirtildi.
Program kapsamında öğrencilere kamera, ışık tasarımı, spor yayıncılığı ve seslendirme gibi alanlarda profesyonel eğitimler verildiği aktarıldı. Ayrıca yarışmalarda derece elde etmenin TRT’de staj başvurularında önemli avantaj sağladığı ifade edildi.
Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arzu Kalafat Çat, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Türten, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı program, hediye ve teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin