Reklam
Reklam
ffffff
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
09 Aralık, 2025 14:49 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te LÖSEV Dayanışması

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Karabük’te lösemi hastaları ve ailelerine yönelik bir dizi çalışma gerçekleştirdi.

Vakıf ilk olarak Karabük Öğlebeli Gençlik Merkezi’nde lösemi hastaları ve ailelerinin katılımıyla beslenme semineri düzenledi. Ayrıca vakfın adak bağışlarıyla hazırlanan et yardımları, kentteki 80 aileye ulaştırıldı.

Karabük’te saha çalışmaları yürüten Ankara Halkla İlişkiler Sorumluları Tuğçe Tekin ve Beyza Bahçe, gazetemizi ziyaret ederek yapılan faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.

Karadeniz Bölgesi ve Ankara Halkla İlişkiler Sorumlusu Tuğçe Tekin, Karabük’teki çalışmaların sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

“Karabük’te bugün ikinci günümüz. 80 ailemize et dağıtımımızı gerçekleştirdik. Kanser hastalarının tedavi sürecinde dengeli ve protein ağırlıklı beslenmesi çok önemlidir. Bağışçılarımızın destekleriyle gelen adak et bağışlarının dağıtımını sürdürüyoruz. ‘Hayat Bağları’ etkinliğiyle kanser tanısı fark etmeksizin yetişkin hastalara da ulaşmayı hedefliyoruz. Hasta tanısı kanser olan yetişkinlere destek vermeye, onlara ulaşmaya çalışıyoruz.”

Kuruluşundan bu yana 27 yılı geride bırakan LÖSEV’in artık yalnızca lösemili çocuklara değil, yetişkin kanser hastalarına da destek verdiği vurgulandı. Vakfın, kanser hastalarının beslenme ve tedavi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla gönüllülük esaslı çalışmalarının bağışçıların desteğiyle sürdürüldüğüne işaret edildi. LÖSEV’in Karabük’te yetişkin hasta sayısının yüksek olduğuna dikkat çekilirken, hastane kayıtlarında bulunan yaklaşık 250 ailenin vakıf desteklerinden yararlandığı öğrenildi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda otomobil direge carpti 3 yarali 1XZKzseQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin