Reklam
Reklam
31111
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
16 Eylül, 2025 12:04 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK’TE İŞÇİLER MAAŞ VE TAZMİNATLARINI İSTEDİ

Karabük’te bir fabrikanın önünde toplanan yaklaşık 30 işçi, aylardır ödenmeyen maaş ve tazminatları için basın açıklaması yaptı. İşçiler, haklarının teslim edilmesini talep etti.

“HAKLARIMIZI İSTİYORUZ”

İşçiler adına konuşan Dursun Demirtaş, 28 Mayıs 2025’te işten ayrıldığını belirterek, “Tazminat haklarımız ara buluculuk yöntemiyle taksitlendirildi. Ancak bugüne kadar hiçbir ödeme yapılmadı. İçeride 10-15 yıllık tazminat alacağı olan arkadaşlarımız var. Ayrıca 2,5 aydır maaşını alamayan çalışanlarımız bulunuyor. Biz buraya kimseyi huzursuz etmek için değil, kazanılmış haklarımızı talep etmek için geldik” dedi.

Demirtaş, zor şartlar altında çalıştıklarını da dile getirerek, “1500-1600 derece sıcaklıkta yandık, dumandan etkilendik. Buna rağmen işimizi yaptık. Şimdi ise emeğimizin karşılığını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÜÇ AYDIR MAAŞ YOK”

Bir başka işçi ise 3 aydır maaşlarını alamadıklarını söyleyerek, “Sürekli cuma günü yatırılacak denildi ama hiçbir ödeme yapılmadı. Bizler sabrettik, işimizi aksatmadık. Ancak artık dayanacak gücümüz kalmadı. Evimiz kira, çocuğumuz var. Hakkımız olanı istiyoruz” diye konuştu.

“15 YILLIK ALACAĞIMIZ VAR”

Toplanan işçilerden bazıları da yıllardır ödenmeyen tazminat haklarının bulunduğunu dile getirdi. Açıklamada, “10 yıldır, 15 yıldır içeride tazminatını bekleyen arkadaşlarımız var. Bu haklarımızı almadan buradan ayrılmak istemiyoruz. Yıllarımızı verdiğimiz işin karşılığını talep ediyoruz” sözleriyle mağduriyetlerini anlattılar.

“200 KİŞİ MAĞDURUZ”

İşçiler, yalnızca kendilerinin değil yüzlerce çalışanın mağduriyet yaşadığını ifade etti. Açıklamada, “Şu an 200 kişi aynı durumda. Hepimiz alacaklarımızın peşindeyiz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” denildi.

DESTEK ÇAĞRISI

Toplanan işçiler, maaş ve tazminat alacaklarının bir an önce ödenmesi gerektiğini vurgularken, yetkililerden ve kamuoyundan destek beklediklerini belirtti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil bariyerlere carpti 2 yarali YkNgYMcj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da otomobil bariyerlere çarptı: 2 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin bariyerlere çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Alaca-Yozgat karayolu Sincan köyü kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.E. idaresindeki 50 ABF 652 plakalı Fiat marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde bariyerlere çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan A.C.K. yaralandı.

Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin