Reklam
Reklam

Karabük’te “Biz Susalım Türküler Konuşsun” Projesi

kkk
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
04 Temmuz, 2025 10:21 tarihinde yayınlandı
0

Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) projesi çerçevesinde Karabük ve Bolu’da düzenlenen Türk Halk Müziği konserleri, türkülerin evrensel diliyle kültürel mirası genç kuşaklara aktardı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından yürütülen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü desteğiyle hayata geçirilen “Biz Susalım Türküler Konuşsun” adlı proje, kültürel mirasın genç kuşaklara aktarımında müziğin dönüştürücü gücünü sahneye taşıdı.
Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) çerçevesinde 4. dönem ulusal kategoride desteklenen proje, Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan’ın danışmanlığında yürütüldü.

Proje çerçevesinde ilki Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, ikincisi ise Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen Türk Halk Müziği konserleri, büyük beğeni topladı.

Etkinliklerde; Neşet Ertaş, Âşık Veysel, Âşık Mahzuni Şerif gibi halk ozanlarının eserleri seslendirildi.Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ikinci konsereRektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve eşi Saliha Nazan Karaş da katıldı.

KBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, projenin amacına ilişkin yaptığı değerlendirmede, müziğin kültürel değerlerin korunması ve aktarılmasındaki önemine dikkat çekerek, “Gençlere değer aktarımında türkülerin evrensel dili bizim için olağanüstü bir alternatifti. Bu anlamda halk müziği konserlerinin hem duygu hem de anlam dünyasında karşılık buluyor” dedi.

Etkinlik, konserlere katkı sağlayanlara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da kazaya karışan sürücü aracını bırakıp kaçtı

corumda kazaya karisan surucu aracini birakip kacti Ia1FOKmg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin