blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Bilim Şenliği yoğun ilgi gördü

Karabük Belediyesi’nin konut sahipliğinde, TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen "Karabük Bilim ile Şenleniyor" aktifliği ağır ilgi gördü.
TÜBİTAK’ın 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilen aktiflik, 18-20 Eylül tarihleri ortasında Karabük Bilim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üç gün süren tertipte binlerce ziyaretçi, bilimsel şovlar, atölye çalışmaları ve deney düzenekleriyle bilimi yakından tanıma fırsatı buldu.
Katılımcılar, farklı bilim kısımlarına ilişkin uygulamalı etkinliklerle bilimin günlük omurdaki ehemmiyetini deneyimledi. Şenlikte bilhassa öğrencilerin ilgisi dikkat çekti.
Etkinliği ziyaret eden Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, öğrencilerle sohbet ederek bilimsel faaliyetleri inceledi. Çetinkaya, "Bilim, toplumların ilerlemesinde en büyük yol göstericidir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimle buluşması, onların hayal dünyasını zenginleştirirken üretme kabiliyetlerini de güçlendiriyor. Bu şenliğe gösterilen ağır ilgi, geleceğimiz ismine bizlere umut veriyor. Katkı sunan tüm kurumlara ve aktifliğe katılan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." dedi.
Etkinlik, Karabük Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karabük Üniversitesi’nin dayanaklarıyla düzenlendi. Tertip, Karabük’te bilime olan ilgiyi artırırken, gençlerin merak hissini da pekiştirdi.
Hem eğlenceli hem öğretici bir tecrübe sunan şenlikte, aileler de çocuklarının bilimsel gelişimini yakından takip etme imkânı buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasya’da iş yerinin kurşunlandığı olayın azmettiricisi 2 şahıs İstanbul’da yakalandı

Amasya’da bir iş yerinin kurşunlandığı olayın azmettiricisi olduğu belirlenen 2 şahıs, polis ekiplerinin takibi sonucu düzenlenen operasyonla İstanbul’da yakalandı.
Yaklaşık 3 ay önce geç saatlerde bir şahıs Hacılar Meydanı Mahallesi’ndeki kafeye doğru elindeki silahla ateş ettikten sonra izini kaybettirmişti. Faili yakalayan polis ekiplerinin olayın aydınlatılması için sürdürdüğü çalışmalar sonuç verdi. Faili yakalanan iş yeri kurşunlama olayının azmettiricileri 12 yıl, 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 5 ayrı suçtan aranması olan F.R.Ş. ile 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 8 ayrı suçtan aranması olan T.C.A., Amasya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu İstanbul’da yakalandı.
Şüphelilerin yakalandığı adreste yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 36 adet tabanca fişeği ve uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi. Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Amasya Valiliği, "Huzurumuzu bozmak isteyenler bilsinler ki, her nerede olurlarsa olsunlar devletimizden kaçamayacaklardır" notuyla olayın görüntülerini paylaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin