Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezleri Değerlendirme Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Mülkiye Müfettişi Hayatı Taşdan, Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Belediye Başkan Vekili Fatih Ustaoğlu, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Bakkal, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Müdürü Ahmet Işık ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında il genelinde yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda; sahipsiz hayvanların korunması, sahiplendirilmesi, kısırlaştırılması ve rehabilite edilmesine yönelik yürütülen faaliyetler ile yapımı tamamlanan Karabük ve Safranbolu Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezlerinin son durumu ele alındı.
Ayrıca, yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Eflani Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde sürdürülen çalışmalar da toplantının gündeminde yer aldı.
Toplantıda konuşan Vali Mustafa Yavuz, hem vatandaşların güvenliği hem de
sahipsiz hayvanların sağlıklı koşullarda yaşamalarını sağlamak adına tüm kurumların iş birliği içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekerek, “Sokaklarımızın güvenliği ve can dostlarımızın korunması ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri için yürütülen çalışmaları önemsiyoruz. Bu kapsamda; yerel yönetimlerimiz ve tüm kurumlarımızla koordinasyon içinde sahipsiz hayvanlara yönelik hizmetleri daha etkin hale getirmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz Haziran ayı içersinde sahipsiz hayvanların Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezlerine alarak ilk aşamada belirlediğimiz süreci tamamlamaktır. Tüm çalışma arkadaşlarıma bu süreçteki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Karabük’te barınakların durumu değerlendirildi
Geceyi aydınlatan şimşekler görsel şölen sundu
Karabük’te gece saatlerinde gökyüzünü aydınlatan şimşekler, etkileyici görüntüler oluşturdu. Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, ortaya görsel manzaralar çıktı.
Kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun bulut örtüsü, gece saatlerinde yerini gök gürültülü hava olaylarına bıraktı. Bulutların arasından ardı ardına çakan şimşekler, gökyüzünü saniyeler boyunca aydınlattı. Zaman zaman gökyüzünü baştan sona kaplayan şimşekler, oluşturduğu güçlü ışıklarla gece karanlığını aydınlatırken, kent siluetiyle birleşen görüntüler görsel şölen sundu. Gökyüzünde oluşan zikzak şeklindeki ışıklar ve bulutlar arasındaki parlama anları dikkat çekti.
Kentin birçok noktasından net şekilde görülebilen doğa olayı vatandaşların da ilgisini çekti. Şimşeklerin oluşturduğu ışık gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.
Yaklaşık bir saat boyunca aralıklarla devam eden şimşek gösterisinin ardından kentte kısa süreli yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulundu.

