Ramazan Öztürk tarafından
05 Kasım, 2023 15:10 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:53
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük’te AK Partili Gençler, Gazze İçin Yürüdü

AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları teşkilatı, son günlerde Gazze'de yaşanan İsrail saldırılarına ve Filistin halkının acılarına dikkat çekmek için yürüyüş gerçekleştirdi. AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları Başkanlığı, İsrail’in Filistin’de 7 Ekim tarihinden bu yana gerçekleştirdiği saldırıları kınamak, Gazze halkının acılarına dikkat çekmek için ’Filistin Yürüyüşü’ gerçekleştirdi. blank 100.Yıl Mahallesi’nde buluşan AK Partili gençler, cadde boyunca yürüyerek Filistin’e destek sloganları attı. Gençlerin sloganlarına Karabüklü vatandaşlar da alkışlarla destek verirken protestonun AK Gençlik olarak 81 ilde eş zamanlı gerçekleştiği bildirildi. Yürüyüşün sonunda ise AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Ar basın açıklaması yaptı. blank Ar yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Bugün burada Gazze’den günlerdir yükselen acı feryatlara, akan onca masum kana, dökülen göz yaşlarına seyirci kalamayan; mazlum ve masum coğrafyalar için her fırsatta hakkı ve hakikati haykıran AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak SayStop demek üzere toplanmış bulunmaktayız. 1948 yılından bu yana devam eden çatışmaların kronikleşmiş bir hal aldığı Filistin’de; katil İsrail 7 Ekim’den bugüne küresel vicdanı derinden yaralayan, çok sayıda sivil can kaybının yaşandığı yeni bir çatışma ortamı oluşturmuştur. Her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu, orantısız gücün, savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin’de, İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır. Gazze’deki yaşlı, çocuk, kadın her bir sivilin su ve gıda dahil temel ihtiyaçları edinmelerini bile engelleyen zalim İsrail’in bu gaddarlıkları karşısında ne yazıkki sözde insan hakları savunucuları sus pus olmuş hatta kimileri İsrail’e destek için sıraya gelmiştir. Saldırılarının ilk anından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine itidal çağrısında bulunulan, sükûnete ve bu zalimliği sona erdirmeye çağrılan; bunun dışında aranan her yolun ve hevesin peşinde koşulmasının sadece daha fazla yıkıma, daha fazla gözyaşına ve daha fazla can kaybına sebep olacağı kendisine hatırlatılan İsrail, ne yazık ki tüm bu çağrılara daha fazla masum kanı dökerek yanıt vermiştir. 41 km uzunluğu 10 km genişliğinde bir alanda 2 milyonun insanın yaşadığı, İsrail tarafından açık hava hapishanesine çevrilen Gazze’de bugün dahi hastaneler bombalanmaya devam etmekte ve Netenyahu Hükümeti soykırım suçu işlemektedir. Savaş hukuku, insan hakları ihlal ediliyor, uluslararası hukuk tanınmıyor ve tüm bunlar Dünyanın gözün önünde yapılıyor. Bu durum, İsrail’in gerek bugün gerekse yarın insanlık için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu ortaya koymaktadır." (Ramazan Öztürk)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Ocak, 2026 10:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Muhtarlardan İl Genel Meclisi’ne Teşekkür

Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Safranbolu Muhtarlar Derneği, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Şerafettin Kelleci ve Safranbolu İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Erbozkurt, Mehmet Oğuz, Ertuğrul Saraçoğlu ile İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ragıp Tunç, Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Alkan, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı M. Yasin Aydın ve köy muhtarları yer aldı.

2025 yılı içerisinde ilçede gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla yapılan ziyarette, Safranbolu genelinde yürütülen hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getiren köy muhtarları, gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti. Ayrıca önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili talep ve beklentiler paylaşıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, nazik ziyaretleri dolayısıyla Safranbolu ilçesi muhtarlarına ayrı ayrı teşekkür ederek, İl Genel Meclisi olarak İl Özel İdaresi ile birlikte ilçelere ve köylere hizmet etmekten onur ve gurur duyduklarını belirtti.

Başkan Sözen konuşmasında; bütçe imkanları ve devletimizin sağladığı destekler çerçevesinde Safranbolu ilçesinde ihtiyaç duyulan hizmetlerin hayata geçirilmesi için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“İl ve ilçelerimizin ihtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz. Devletimizin desteğiyle, İl Özel İdaremiz aracılığıyla sağlanan ilave ve hibe destekler sayesinde Safranbolu ilçemizde de birçok sorunu çözdük ve çözmeye devam ediyoruz. Bu süreçte ilçemizin önceliklerinin belirlenmesinde İl Genel Meclis Üyelerimiz ve muhtarlarımız önemli bir görev üstlenmektedir. Bizler de bu tespitler doğrultusunda hizmet üretmeye gayret ediyoruz.”

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Sözen, gerçekleştirilen çalışmaların ortak bir anlayış ve dayanışma ile yürütüldüğünü ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu hizmetlerin tamamı ortak bir emeğin ürünüdür. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilgili Bakanlarımıza, Karabük Milletvekillerimize, Valimize, İl Başkanımıza, İl Özel İdaremize ve Meclis Üyelerimize kadar herkes Karabük ve ilçelerimiz için elini taşın altına koymaktadır. Safranbolu ilçemizde 2025 yılı boyunca yürütülen çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda da aynı kararlılık ve uyum içerisinde, ilçemize ve köylerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin