Ali Erdoğan
•Cok iyi uygulama Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin genç doktorlarımız sağolsunlar


Karabük’te, bireysel tedavi ile halk sağlığı arasında köprü işlevi gören birinci basamak aile hekimliği, sağlık hizmetlerinde önemli bir rol üstlenmiş durumda.
Vatandaşlar, aile hekimliklerinde ayakta teşhis ve tedavi hizmeti alabiliyorken, aynı zamanda kanser taramaları gibi birçok hizmetten de faydalanabiliyorlar.
Vahdet Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından Dr. Volkan Dikbaş, aile hekimlerinin koruyucu sağlık hizmetleri ve hastalıkların teşhis ve tedavisinde kritik bir rol oynadığını belirtti. Dr. Dikbaş, “Aile hekimleri, koruyucu sağlık hizmetleri ve hastalıkların teşhis ve tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır. Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında uygulanan aile hekimliği sistemi, vatandaşların en yakın sağlık hizmetlerine kolayca erişimini sağlamaktadır. Aile hekimleri, kanser taramaları, kronik hastalıkların yönetimi ve aşılama gibi koruyucu sağlık hizmetlerini de sunmaktadır. Vatandaşların akut şikayetlerde önce aile hekimlerine başvurması büyük önem taşımaktadır” dedi.
Dr. Volkan Dikbaş, vatandaşların sıkça sorduğu soruları cevaplandırarak aile hekimlerinin koruyucu sağlık uygulamaları açısından önemine dikkat çekti. Aile hekimliklerinin sunduğu hizmetler sayesinde vatandaşların sağlık sorunlarına erken müdahale edilmesi ve hastalıkların yayılmasının önlenmesi hedefleniyor. Bu sistem, hem bireysel sağlık hem de genel halk sağlığı açısından büyük bir katkı sağlıyor.
Karabük’te aile hekimliği uygulamaları, halkın sağlığına yönelik sunduğu geniş hizmet yelpazesi ile takdir toplarken, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ve hızlı erişimini de sağlıyor.
Aile hekimliklerinin bu rolü, Karabük’te sağlık hizmetlerinin etkinliğini ve kalitesini artırmakta önemli bir etken olarak görülüyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı faaliyet programında yer alan Okul Sporları Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği müsabakaları, Karabük’te oynanan final karşılaşmalarının ardından düzenlenen ödül töreniyle tamamlandı.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen takımların centilmence mücadele ettiği organizasyonda, sporun birleştirici gücü, fair-play anlayışı ve dostluk duyguları ön plana çıktı. Büyük heyecana sahne olan müsabakalar sonunda dereceye giren takımlar belli oldu.
Turnuva sonunda Bursa Vahide Aktuğ Ortaokulu Türkiye şampiyonu olurken, Ankara Çanakkale Şehitleri Ortaokulu Türkiye ikincisi, Diyarbakır Akşemsettin Ortaokulu ise Türkiye üçüncüsü oldu. Trabzon İbrahim Erdemoğlu Ortaokulu da Türkiye dördüncüsü olarak turnuvayı tamamladı.
Ödül töreninde dereceye giren takımların yanı sıra turnuvada gösterdikleri üstün performansla öne çıkan sporcular ve hakemler de ödüllendirildi. Müsabakaları başarıyla yöneten il hakemleri Elif Nur Tufan ve Koray Durmuş’a teşekkür plaketi takdim edildi. Plaketlerini Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan verdi.
En Centilmen Oyuncu Ödülü, Diyarbakır Akşemsettin Ortaokulu sporcusu Muhammet Seyit Dumaz’a verilirken ödülü Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin takdim etti. En İyi Kaleci Ödülü ise şampiyon takım Bursa Vahide Aktuğ Ortaokulu’ndan Eyüp Çınar Türkkan’a verildi. Ödülü Fenerbahçe Spor Kulübü Scoutu Alaattin Gözübüyük takdim etti.
Turnuvanın En Değerli Oyuncusu (MVP) ödülünü Ankara Çanakkale Şehitleri Ortaokulu sporcusu Metehan Mete aldı. Ödülünü Spor Şube Müdürü Serdar Ali Osman Sevim verdi. Gol Kralı Ödülü ise yine Ankara Çanakkale Şehitleri Ortaokulu’ndan Eymen Kaan Bazaran’a takdim edildi.
Dereceye giren takımların kupa ve madalyaları Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ile Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin tarafından sporculara takdim edildi.
Tören sonunda şampiyonaya katılan sporcular, antrenörler, idareciler ve hakemler toplu hatıra fotoğrafında bir araya gelirken, organizasyon boyunca mücadele eden tüm takımlara ve emeği geçen görevlilere teşekkür edildi. Karabük’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyona, dostluk, kardeşlik ve fair-play ruhunun ön plana çıktığı anlamlı anlara sahne olarak tamamlandı.
Ali Erdoğan
•Cok iyi uygulama Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin genç doktorlarımız sağolsunlar