karabuk
İmsak 06:02
Güneş 07:27
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:39
Yatsı 19:59
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
26 Ocak, 2019 12:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabükspor, ilk galibiyeti tatmak istiyor

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Taner Öcal, Pazartesi günü sahalarında oynayacakları Hatayspor’un ligin en formda ve özgüvenli takımı olduğunu belirterek, futbolcularından doğum günü hediyesi beklediğini ve çok umutlu olduklarını söyledi. Spor Toto 1. Lig’de eksi 1 puanla son sırada bulunan Kardemir Karabükspor ligin 19. haftasının kapanış maçında sahasında karşılaşacağı Hatayspor maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Antrenman sırasında 57 yaşına giren Teknik Direktör Taner Öcal’a futbolcular tarafından sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. ‘Mutlu yıllar Taner hocam’ yazılı pastanın mumlarını üfleyen Öcal, "Sizler için dilek tutuyorum. Her yerde başarılı olmanızı istiyorum" dedi. Futbolcular da galibiyet sözü verdi. Öcal, futbolculara sarılarak tebrikleri kabul etti. Pazartesi günü Türkiye liglerinin en formda ve özgüvenli takımı ile maç oynayacaklarını kaydeden Öcal, “Biz her zaman söylüyoruz, rakip kim olursa olsun biz kendi oyunumuzu oynayacağız. İyi bir kamp dönemi geçirdikten sonra ikinci yarının ilk maçında Adana Demirspor ile oynadık. Kazanacağımız bir maçtı, olmadı ama ilerisi için çok umut verdi. Bu haftaki maç zor. Hiçbir maç kolay değil. Biz gerçekten bu maçı kazanmak için çıkacağız. O havamız ve isteğimiz var” dedi. Kendilerine ligden düştü gözüyle bakıldığını da ifade eden Öcal, "Adana Demirspor maçından sonra 10 günlük bir süre oldu ve bu sürede iyi çalıştık. Hatay maçından 5 gün sonra gidip Altınordu maçı oynayacağız. Maalesef her zaman söylüyorum, sanki Karabük’ü gözden çıkarmışlar gibi karşı takımların pozisyonuna göre bize maç veriyorlar. Ben kendim ve ekibim olarak saha içinde bu takımın hakkını korumak için mücadele ediyoruz. Sadece bizim mücadelemizle olmuyor. Kentin dinamiklerinin bu işe el atması lazım ve takımın sahipsiz kalmaması lazım. Her şeye rağmen biz çıkıp elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz galibiyet. İyi futbol, mücadeleci ve tempolu bir maç olacak. Maçtan sonra bakalım neler olacak hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Murzioğlu: “Kayıt dışı ekonomiye karşı hep birlikte durmalıyız”

Samsun Defterdarı Halil İbrahim Temiz ve beraberindeki heyet, "37’nci Vergi Haftası" kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret ederek, iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Ziyarette konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin önemine dikkat çekerek, "Her vatandaşın kazancı oranında adil şekilde vergisini ödemesi, kayıt dışı ekonomiye karşı hep birlikte durmamız gerekiyor" dedi.
Samsun Defterdarı Halil İbrahim Temiz ve beraberindeki heyet, her yıl 21- 27 Şubat tarihleri arasında tüm yurtta kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette verginin ülke ekonomisindeki yeri, kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve vergi bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

Murzioğlu: "Vergi, vatandaşlık görevidir"
Ziyarette konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, verginin bir ülkenin kalkınması, kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve toplumsal refah açısından hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Konuşmasında, vergi bilincinin güçlü olduğu toplumların daha hızlı geliştiğine dikkati çeken Murzioğlu, "Öncelikle Samsunumuzun ve ülkemizin gelişiminde önemli görev üstlenen Defterdarımız Halil İbrahim Temiz nezdinde tüm vergi dairesi çalışanlarımızın Vergi Haftası’nı kutluyorum. Vergi, sadece bir yükümlülük değil aynı zamanda vatandaşlık görevidir. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Ödenen her kuruş vergi; eğitimden sağlığa, ulaşımdan güvenliğe kadar pek çok hizmet olarak yeniden milletimize dönmektedir" diye konuştu.

"Kayıt dışı ekonomiye karşı hep birlikte durmalıyız"
Son yıllarda dijitalleşme ve kolaylaştırıcı uygulamalar sayesinde mükelleflerin işlemlerinin hızlandığını belirten Başkan Murzioğlu, bu çalışmaların iş dünyası açısından memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Murzioğlu, "Her vatandaşın kazancı oranında adil şekilde vergisini ödemesi, kayıt dışı ekonomiye karşı hep birlikte durmamız gerekiyor. Güçlü Türkiye, güvenli gelecek için vergide el ele olmalıyız. Oda olarak, kamu kurumlarımızla iş birliğini geçmişte olduğu gibi gelecekte de sürdüreceğiz. Şu anda Samsun’da 11 tane sanayi bölgemiz oldu. Birkaç yıla kadar her noktada daha güzel yerlerde olacağımıza inanıyorum. İyi yolda ilerliyoruz. Hep birlikte de bunu başaracağız" şeklinde konuştu.

Temiz: "Dijital uygulamaları yaygınlaştırıyoruz"
Samsun Defterdarı Halil İbrahim Temiz ise yaptığı konuşmada, Vergi Haftası’nın yalnızca sembolik bir kutlama olmadığını, aynı zamanda toplumda vergi bilincini güçlendirmeyi hedefleyen önemli bir farkındalık süreci olduğunu söyledi. Hafta boyunca eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla bir araya gelerek verginin önemi konusunda bilgilendirme çalışmaları yapacaklarını belirten Temiz, "Toplanan vergiler; eğitimden sağlığa, güvenlikten altyapı yatırımlarına kadar devletimizin sunduğu tüm hizmetlerin temelini oluşturuyor. Bu nedenle verginin zamanında ve doğru şekilde beyan edilmesi, ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşmasında büyük rol oynuyor. Bizler de mükelleflerimizin yükümlülüklerini en kolay ve sağlıklı şekilde yerine getirebilmeleri için dijital uygulamaları yaygınlaştırıyor, rehberlik ve bilgilendirme faaliyetlerimizi artırıyoruz. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası bizim en önemli paydaşlarımızdan. Hazineye vermiş olduğunuz katkılardan dolayı şahsınız nezdinde tüm üyelerinize teşekkür ediyorum. Üreten, imal eden, istihdam oluşturan firmalarımızı önemsiyoruz. Samsun’da iş dünyamızla güçlü bir iletişim içindeyiz. Şehrimizin ekonomik potansiyelini daha da yukarı taşımak için kamu ve özel sektör iş birliğine büyük değer veriyoruz. Vergi dairesi olarak kapımız tüm mükelleflerimize açık. Yapabileceklerimiz konusunda iş insanlarımızın her zaman yanında olduğumuzu özellikle ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.
Ziyarette, Samsun TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin