Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Eylül, 2020 09:34 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklü kadınlar Türkiye Kooperatif Fuarına katıldı

El Emeği Kadın Girişimci, Üretim ve İşletme Kooperatifi (ELEK), Türkiye Kooperatif Fuarına katılıyor.
Ankara ATO Congresium’da bugün başlayan ve 27 Eylül’de sona erecek fuar hakkında bilgi veren ELEK Kooperatif Başkanı Sabahat Güven, amaçlarının kooperatif olarak ürettikleri ürünlerin tanıtılması ve kooperatiflerinin ticari kapasitelerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.
Özellikle e-ticaret ağına dahil olabilmeleri, ticaret hacimlerini genişletmeleri, bilinirliklerini artırmaları ve ürünlerini ulusal platformda pazarlamalarının önünü açacak çalışmalarda bulunmak istediklerini ifade eden Güven, Yenişehir Mahallesi’nde bulunan üretim kooperatifinin ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve daha fazla kadına destek olabilmesi için ulusal düzeydeki etkinliklere katılımlara devam edeceklerini belirtti.
Yerel ürünlerin tercih edilmesi konusunda da herkesten destek beklediklerini aktaran Güven, “‘Eledikçe Artar Sevgimiz’ sloganı ile tarımda üretimi desteklemek, yerel ve doğal ürünleri en iyi şekilde değerlendirmek, bu sayede bir çok kadının hayatına dokunmak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve bütün bunları yaparken tüketicilere sağlıklı beslenme konusunda bir alternatif sunmanın yanında, el sanatları atölyelerindeki çalışmaları ile de kendi hayatlarına ve ekonomiye katma değer oluşturmayı amaçlayan bir kooperatifimiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vaz
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

BU UYGULAMADAN NE ZAMAN VAZGEÇİLECEK?

Kent merkezinde yol kenarı park düzenlemesi, esnaf ve vatandaş arasında yarattığı ücret farkıyla tartışma konusu olmaya devam ediyor

Karabük’te bir süredir tartışma konusu olan yol kenarı ücretli park uygulaması vatandaşın tepkisini çekmeye devam ediyor. Daha önce gazetemizde gündeme getirdiğimiz uygulamada, esnafa aylık abonelik sistemi uygulanırken vatandaşlardan saatlik yüksek ücret alınmasının “çifte standart” oluşturduğu yönündeki eleştiriler yeniden gündeme geldi.

Kent merkezinde hayata geçirilen otopark sisteminde, esnaf günlük yalnızca 50 TL ödeyerek aracını iş yerinin önüne park edebiliyor. Edinilen bilgilere göre birçok esnaf, aylık 1500 TL karşılığında yol kenarı otopark alanlarına abone oluyor ve aracını gün boyu aynı noktada tutabiliyor.

Ancak aynı alana kısa süreliğine park etmek isteyen vatandaşlardan saatlik 50 TL ücret talep ediliyor. Bu durum, özellikle banka, eczane, resmi daire gibi kısa süreli işlerini halletmek isteyen vatandaşların park yeri bulmasını neredeyse imkansız hale getirirken, şehir içi trafik akışını da olumsuz etkiliyor.

“ESNAF GÜN BOYU 50 TL’YE PARK EDİYOR, BİZ BİR SAATLİĞİNE 50 TL ÖDÜYORUZ”

Uygulamaya tepki gösteren vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirerek, “Anlık bir işimizi görmek için aracımızı park ettiğimizde saatlik 50 TL ücretle karşılaşıyoruz. Oysa esnaf gün boyu aynı alanı sadece 50 TL’ye kullanabiliyor. Bu adil değil. Esnaf sabah iş yerini açıyor, akşama kadar aracını orada tutuyor. Bizim 10 dakikalık işimiz için de aynı ücreti ödememiz isteniyor. Üstelik park yeri de bulamıyoruz çünkü esnafın araçları bütün gün boş yere işgal ediyor” dedi.

FİİLİ İŞGAL DE EKLENİNCE ÇÖZÜLMEZ HALE GELDİ

Öte yandan bazı esnafların, dükkanlarının önüne sandalye, duba ve çeşitli materyaller koyarak park alanlarını fiilen işgal ettiği ve vatandaşların araç park etmesini engellediği de gözlemleniyor. Bu durum, kamuya açık alanların kişisel kullanıma dönüştüğü eleştirilerini de beraberinde getiriyor. Vatandaşlar, şehirde alternatif otopark alanları bulunduğunu hatırlatarak, özellikle gün boyu park etmek zorunda olan esnafın bu alanları kullanması gerektiğini vurguluyor.

TEPKİLER BÜYÜYOR, YETKİLİLERE ÇAĞRI VAR

Vatandaşlar, yetkililere seslenerek, ücret tarifesinin yeniden düzenlenmesini ve esnaf-vatandaş ayrımının kaldırılmasını talep ediyor. “Ya herkes eşit ücret ödesin, ya da uygulama tamamen kaldırılsın” diyen vatandaşlar, aksi halde mağduriyetin büyüyeceği uyarısında bulunuyor.

Karabük kamuoyunda “çifte standart” olarak nitelendirilen uygulamanın ne kadar daha devam edeceği ise merak konusu.

Bizi sosyal medyadan takip edin