Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Ekim, 2020 08:40 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’e Covid-19 PCR test laboratuarı

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Covid-19 PCR test laboratuarı kurulumu için Sağlık Bakanlığı tarafından 120 bin TL ödenek tahsisi yapıldı.

AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Yatırım Hizmetleri Genel Müdürü Hüseyin İnceöz’ü ziyaret ederek, Karabük‘te yapılan ve yapılacak sağlık yatırımları görüşüldü.
Ünal ve Güneş, yaptıkları ortak açıklamada, Koca ve İnceöz ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Ovacık 10 yataklı Entegre Devlet Hastanesinin yapım işi ihale tarihinin 24 Kasım 2020 olarak belirlendiğini belirtti.
Açıklamada, 12 milyon lira civarında bir yatırım olacağı tahmin edilen hastane binasının kullanım alanının 3 bin 143 metrekare olacağı ifade edildi.
Ziyarette dile getirilen talepler arasında Safranbolu Yenimahalle 6 hekimli aile sağlığı merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri yapım işinde proje ve yaklaşık maliyet çalışmalarının onaylandığı ve ihale aşamasına geçildiği ifade edilen açıklamada, “Bakanlığımız ile görüşmelerimiz sonucunda 1 milyon 250 bin TL’lik ödenek ise taahhüt edilerek ilimiz Safranbolu ilçesinde sağlıklı hayat merkezi, yeni bir aile sağlığı merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu yapılabilmesi için çalışmaları başlatılmıştır. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Covid-19 PCR test laboratuarı kurulumu için Bakanlığımız tarafından 120 bin TL ödeneğin tahsisi sağlanmış olup, tıbbi sarf ihtiyaçları için ise 100 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Ayrıca Safranbolu İlçe Devlet Hastanemizin ihtiyaçları için 60 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz bu süreçte hizmetlerin ve yatırımların devam etmesi, gecikmemesi ve bütçenin ayrılması noktasında AK Parti Karabük milletvekilleri olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bu güzel hizmetlerin ilimize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca başta olmak üzere tüm bakanlık yetkililerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, Karabük’ümüze ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Karabuk Belediyemiz tarafindan duzenlenen Kultur Turlari kapsaminda sehrimizin emektari kiymetl
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Haziran, 2026 10:01 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklü Emekliler Şehitler diyarına gitti

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları kapsamında, Karabüklü emekliler şanlı tarihin yazıldığı topraklar olan Çanakkale’ye uğurlandı. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi üyelerinden oluşan 200 kişilik kafile, Cuma Pazarı’nda düzenlenen programla yola çıktı.

Karabük Belediyesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gezi programına katılan emekliler, Çanakkale’nin tarihi ve manevi atmosferini yakından görme fırsatı bulacak. Tarihin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları ziyaret edecek olan vatandaşlar, şehitlikleri ve önemli tarihi mekanları gezecek.

Uğurlama programına katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, emeklilerle  sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi. Belediye olarak toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, kültür turlarının vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Kıymetli büyüklerimizin yolları açık olsun. Selametle gidip sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Tarihimizin en önemli destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale’yi yerinde görmeleri, o manevi atmosferi yaşamaları bizler için son derece kıymetlidir. Tüm katılımcılarımıza keyifli ve verimli bir gezi diliyorum” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut da organizasyona sağladığı destek nedeniyle Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Bulut, emeklilerin bu tür kültürel faaliyetlerle hem sosyal hayatın içinde yer aldığını hem de ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Üyelerimiz adına Karabük Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Özkan Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. Emeklilerimizin büyük bir heyecanla beklediği bu gezi, katılımcılarımız için unutulmaz  olacak” ifadelerini kullandı.

Emekliler, Çanakkale ziyaretinin ardından belirlenen program kapsamında Karabük’e geri dönecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin