Reklam
Reklam
karabuk nufusu dustu ifGgK8qn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük nüfusu düştü

TÜİK’in, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 31 Aralık 2024 sonuçlarına nazaran Karabük’ün nüfusu bir evvelki yıla nazaran 250 bin 478’e geriledi.

Türkiye nüfusu, 2024 sonuçlarına nazaran 85 milyon 664 bin 944 kişi olurken, Karabük’te ise 2023 yılında 255 bin 242 olan nüfus, 4 bin 764 kişi azalarak 2024 yılında 250 bin 478’e geriledi.

Karabük’ün 250 bin 478 olan genel nüfusunun 125 bin 592’si erkek,124 bin 526’sını ise bayan nüfusu oluşturdu.

İlçelerin tamamı nüfus kaybetti

2024 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) bilgilerine nazaran, Karabük merkez ilçe nüfusu geçen yıla oranla 324 kişi artış ile 134 bin 810 kişi olurken, Safranbolu ilçesinde 602 kişi azalışla 69 bin 441 kişi oldu. Eflani ilçesinde geçen yıla oranla nüfusunda 928 kişi azalışla 9 bin 173 kişi, Eskipazar ilçesinde bi 244 kişi azalışla 13 bin 99, Ovacık ilçesinde ise bin 168 kişi azalışla 4 bin 509 ve Yenice ilçesinde ise bin 146 kişi azalarak nüfusu 19 bin 446 bireye geriledi.

Öte yandan 2023 yılında 11 bin 746 yabancı uyruklunun yaşadığı Karabük’te bu sayı 2024 yılında 10 bin 541’e geriledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin