Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Aralık, 2016 14:42 tarihinde yayınlandı
0

Karabük MEB Özel Yurtlar Derneği başkanı Adnan Kalem: “MEB Genelgeleri Uygulansın”

 

Karabük MEB Özel Yurtlar Derneği başkanı Mehmet Kalem, Adana’da yaşanan elim kaza sonucu hayatını kaybeden yavrularımızın acısını paylaşır, Ülkemize ve kederli ailelerle  başsağlığı dilerken, yaralı kardeşlerimize ve ailelerine de geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” dedi.

Kalem yaşanan olay sonrası yaptığı değerlendirmede,”Ancak, geliyorum diyen ve ülkemizde ne yazık ki büyük bir kaos yaşanan YURTLAR konusunda acil önlemler alınması ve uygulamaya geçilmesi gerektiğinin de en iyi anlaşılacağı  dönemdeyiz..

Bizler; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı (MEB) Özel Yurtlar, yapım aşamasından (deprem yönetmeliği ve diğer standartları)  tüm koşulları tam hazırlayarak, maddi manevi tüm standart uygulamalarını sağlayarak, yine ardından mutat aylık,yıllık denetimlerimizi de yaşayarak hizmet sunarken, merdiven altı denilen ve yaşam koşullarına uygun olmayan, sadece öğrenci alımı yapan apart/pansiyon/yerleşke adları ile hizmet veren vermeye de devam eden bu arada, Ülkemizde son dönemde yaşanan FETÖ/PDY kapsamında ki YURTLAR Vb yerleşkeler gibi cemaat uzantıları olduğu bilinen adı öğrenci misafirhanesi, yurt/pansiyon/apart her ne olursa olsun, RESMİ olmayan, ÖĞRENCİLERİ sadece emtia olarak gören zihniyete dikkat çekmiştik.

Dikkat çekerken, MEB’nın Yönetmelikleri, son GENELGESİ gereğinin  Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları ve Mili Eğitim Şubelerince UYGULANMASINI istemiştik..

Dün Konya’da bugün ADANA’DA yaşanan acının ne tarifi olur ne pişmanlığı. Gelecek nesillerin basit ihmaller ile diri diri yanmasını önlemek istiyorsak eşit şartlarda eşit hizmet sunarken, İnsana hizmet verildiğini UNUTMADAN, Karabük ve bölgemiz içinde olumsuz izlenimler bırakmama adına, RESMİ makamlardan resmi olmayan Yurt / Pansiyon ve Apart-Yerleşke adı altında hizmet veren yerlerin  yıl sonunda kesinlikle kapatılması konusunda kararlı olmasını istiyoruz..

MEB Bağlı Özel Yurtlar Derneği olarak, sadece ve sadece MEB Genelgelerinin Uygulanmasını istiyoruz. Eşit koşullarda, Karabük ve Ülkemiz adına…

Bir daha böylesi acıların yaşanmaması adına istiyoruz” dedi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tas ocaginda dinamit patlatilmasi sirasinda 4 isci yaralandi 5iZPuabW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin