Mustafa Akgün tarafından
16 Nisan, 2025 11:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Lojistik Merkez Projesine Onay Çıktı

Sanayi potansiyeli yüksek olan Karabük’te kurulacak lojistik merkez, bölgedeki üretici firmaların ulusal ve uluslararası pazarlara daha hızlı ve etkin şekilde ulaşmasını sağlayacak.

Bu gelişmenin, sanayi sektörünün rekabet gücünü artırması, lojistik maliyetleri düşürmesi ve istihdam olanaklarını çeşitlendirmesi bekleniyor.

Karabük’te hayata geçirilmesi planlanan Lojistik Merkez Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt Başkanlığında Ankara’da gerçekleştirilen Lojistik Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda görüşülerek kabul edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, projenin Lojistik Koordinasyon Kurulu gündemine alınacağını duyurmasının ardından hızla ilerleyen süreç, Karabük için büyük bir yatırımın önünü açtı.

Toplantıya; Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya, Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Adem Yazıcı ve ilgili bakanlıkların kurul üyesi temsilcileri katıldı.

Karabük Lojistik Merkez Projesi ile ilin sanayi, ulaşım ve lojistik kapasitesinin güçlendirilmesi, Batı Karadeniz’in stratejik lojistik üssü haline gelmesi hedefleniyor. Projenin, bölgesel kalkınmayı hızlandırması, sanayi sektörünün rekabet gücünü artırması ve istihdam olanaklarını çeşitlendirmesi bekleniyor. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, projenin şehrin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Vali Yavuz, “Karabük Lojistik Merkez Projesi ile ilimizin ve bölgemizin lojistik altyapısı güçlenecek, yatırım ve üretim kapasitemiz artacak. Karabük, bölgesel kalkınma sürecinde daha stratejik bir konuma ulaşacaktır. Bu vesileyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu'na, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projemizin Karabük’e ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde 4 lisans programı daha akredite edildi

Kastamonu Üniversitesi’nde Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 4 lisans programı daha akredite edildi.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesindeki Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Toplumsal Bilgiler Öğretmenliği lisans programları, Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3+2 yıl mühletle akredite edildi. Kelam konusu akreditasyon, 1 Mayıs 2028 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak. EPDAD tarafından verilen akreditasyon ile Eğitim Fakültesi’nin öğretmenlik alanındaki nitelikli ve esaslı eğitim anlayışı bir kere daha tescillenmiş oldu.
Dört programın tıpkı anda akreditasyon kazanmasının büyük bir memnunluk ve gurur kaynağı olduğunu söz eden Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, bu muvaffakiyetin güçlü akademik takım, öğrenci odaklı yaklaşım ve daima uygunlaştırma anlayışının bir sonucu olduğunu vurguladı.
Akreditasyon sürecinde katkı sunan öğretim üyeleri, öğretim vazifelileri, araştırma vazifelileri ile sürece takviye veren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür eden Prof. Dr. Kaçar, "Bu süreç, sadece mevcut durumu değerlendirmekle kalmayıp, programlarımızın ulusal ve milletlerarası seviyede sürdürülebilir kaliteye ulaşmasını da hedeflemektedir. Yapılan çalışmalar, mezunlarımızın mesleksel yeterliliklerinin ve istihdam imkanlarının artmasına da değerli katkılar sunacaktır" dedi.
Fakültedeki akreditasyon çalışmalarının, 2025 yılı içinde müracaatları kabul edilen Türkçe Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programlarıyla sürdürüleceğini belirten Prof. Dr. Kaçar, bu durumun Kastamonu Üniversitesi’nin ve fakültenin eğitim kalitesine verdiği ehemmiyetin bir göstergesi olduğunu tabir etti.
Prof. Dr. Kaçar, öğretmen yetiştirme alanındaki akademik standartların daima olarak güzelleştirilmesi için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini de kelamlarına ekledi.
Konuya ait değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, EPDAD tarafından tescillenen bu muvaffakiyet nedeniyle tüm akademik ve idari işçiye teşekkür etti.
Bu muvaffakiyetin, özverili çalışmalarla mümkün olduğunu belirten Rektör Topal, sürece katkı sunan öğrenci ve mezunların da takviyelerinin son derece kıymetli olduğuna dikkat çekti.
"Akreditasyon sırf bir evrak değil; tıpkı vakitte kalite garantisi, daima gelişim ve ulusal/uluslararası seviyede tanınırlığın bir göstergesidir" diyen Rektör Topal, öğretmen adaylarının daha donanımlı yetişmesine katkı sunan bu sürecin, eğitim dünyasında fark oluşturan bireylerin yetişmesine imkan sağlayacağını belirtti.
Akademik standartların daima güzelleştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Rektör Topal, bu süreçte verdikleri dayanaklardan ötürü herkese teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.