Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ekim, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kar yağışına yaylada yakalandı, koyunlarına türkü söyleyerek duygusal anlar yaşattı

Tokat’ta kar yağışına yaylada yakalanan çoban Serhan Çakmak, koyunlarına türkü söyleyerek duygusal anlar yaşattı.
Reşadiye ilçesinde etkili olan kar yağışı, kısa sürede yaylaları beyaz örtüyle kapladı. Bölgede küçükbaş hayvanlarını otlatan 24 yaşındaki çoban Serhan Çakmak, kar yağışına yaylada yakalandı. Soğuk hava ve kar yağışına aldırış etmeyen genç çoban, bu anları cep telefonu ile kaydederek sosyal medyada paylaştı. Videoda, Çakmak’ın kar yağışı altında koyunlarıyla birlikte uzun hava söylediği görülüyor. Duygusal anların yaşandığı video, izleyenlerin beğenisini toplarken, birçok kişi çobanın içtenliğine ve doğayla uyumuna övgü yağdırdı. Kar manzarası eşliğinde Çakmak’ın söylediği türkü, izleyenlerde derin bir etki bıraktı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta 1 kişinin öldüğü, 1’i sivil 5 askerin yaralandığı bağ evindeki patlama olayıyla ilgili sanıklar suçlamaları reddetti

Tokat’ın Erbaa ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 5’i asker 6 kişinin yaralandığı bağ konutundaki patlamayla ilgili davanın 3’ncü duruşması görüldü.
Geçen yıl 18 Mayıs’ta ihbar üzerine jandarma takımlarının gittiği Karayaka beldesi Hürmüzlü köyündeki bir bağ konutunda yaşanan patlama sonrası konutun sahibi Ahmet Karaçoban’nın oğlu Sefa Can Karaçoban hastanede hayatını kaybederken, Ahmet Karaçoban ile birlikte uzman çavuş M.A. (25), jandarma astsubay M.E. (32), uzman çavuş B.M. (30), uzman çavuş A.S. (28) ve uzman çavuş S.E. (28) ağır yaralanmıştı.
Bir kişinin öldüğü, 5’i asker 6 kişinin yaralandığı olayın üçüncü duruşmasına Tokat Adliyesi 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Sanık T.Ö. tutuklu bulunduğu Erzincan’dan Tokat’a getirildi. Sanık İ.G. ise SEGBİS ile duruşmaya katıldı.
Savunma yapan T.Ö. birinci sözünü tekrarlayarak mahkeme liderine, "Bu olayda hatam yoktur. Takdir Allah’ın karar ise sizindir. Tahliyemi istiyorum" derken İ.G., "Tarafıma atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Bu bireylere karşı fiili bir durumda bulunmadım. Tehdit etmedim. Onlara hasımlık beslemedim. Tarafıma atılan iftiraları kabul etmiyorum" sözlerini kullandı.

16 Mayıs’ta bağ meskeninde keşif yapılacak
Mahkeme, patlamanın yaşandığı bağ meskeninde 16 Mayıs tarihinde keşif yapılmasına karar verdi. Olaylarla ilgili bilgisi olduğu düşünülen şahit A.B. ve İ.G.’nin imam nikahlı eşi B.Y.’nin dinlenmesi ve olaydan 9 ay sonra hayatını kaybeden meskenin sahibi Ahmet Karaçoban’ın otopsi raporunun belgeye işlenmesi için sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilerek duruşma 9 Temmuz’a ertelendi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.