Karabük Postası tarafından
12 Ocak, 2023 11:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Jandarmadan Uyuşturucu ve Kaçak Tütün Operasyonu

Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Safranbolu’da bir eve yapılan operasyonda uyuşturucu ve kaçak tütün ile makaron sigara ele geçirildi. İl Jandarma ekiplerinin ilçeye bağlı Babasultan mahallesinde ihbar üzerine bir şahsın evine operasyon düzenledi. Operasyonda evde yapılan aramada kenevir tohumu, kubar esrarı toz haline getirme aparatı, uyuşturucu kullanma aparatının yanı sıra tütün sarma makinesi, kompresör ile 4 kilogram açık tütün, 91 adet kilitli şeffaf poşet, 2 bin 352 adet doldurulmuş makaron sigara ve bin 350 adet boş makaron, ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, yapılan işlemlerin ardından sevk edildiği savcılıkça tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İl Jandarmada Komutanlığından yapılan açıklamada; "Emniyet ve asayiş ile huzurun devamının sağlanması maksadıyla uyuşturucu ile mücadele faaliyetlerine aralıksız olarak devam edilecektir" denildi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenişehir açık hava sineması projesinin ihalesi yapıldı

Karabük Belediyesi tarafından, kentin kültürel mirasına yine kazandırılması hedeflenen Yenişehir Açık Hava Sineması projesinin ihalesi gerçekleştirildi.
Uzun yıllar Karabük halkının toplumsal ömründe değerli bir yere sahip olan sinema alanının onarımı için yapılan ihale, 10 milyon 666 bin TL bedelle sonuçlandı.
Proje çerçevesinde toplam 1912 metrekarelik alan baştan sona yenilenecek.
Açık hava sinemasına uygun formda oturma tertibi ve peyzaj çalışmaları yapılacak alana nostaljik dokunuşlarla birlikte çağdaş konfor standartları kazandırılacak.
Projede yer alan 30 metrekarelik büfede günümüz şartlarına uygun hale getirilecek.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede şu sözleri kullandı:
"Yenişehir Açık Hava Sineması, Karabük’ün kolektif hafızasında kıymetli bir yer tutuyor. Yıllar boyunca hemşehrilerimizin bir ortaya gelip ortak anılar biriktirdiği bu alanı tekrar hayata geçiriyoruz. Burası sırf bir açık hava sineması olmayacak; kültürel aktifliklerin, kitap okumaların ve toplumsal buluşmaların merkezi haline gelecek. Karabük’ümüze güzel olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.