blank
Ramazan Öztürk tarafından
15 Ağustos, 2024 11:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İstanbul’da Kadın Yolculara Gece 22:00’dan Sonra İstediği Yerde İnme İmkanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşıma kullanan kadın yolcuların güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor. 22:00’dan sonra, kadın yolcular otobüslerde güzergâh dışı duraklarda ya da uygun noktalarda inebilecek. Bu uygulama, kadınların gece saatlerinde toplu taşıma araçlarını daha güvenli ve rahat bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla geliştirildi. Uygulama, özellikle gece geç saatlerde toplu taşımayı kullanan kadın yolcuların talebi doğrultusunda geliştirildi. Kadınlar, 22:00 ile 05:00 saatleri arasında, güvenlikleri açısından kendilerine en uygun olan durak harici bir noktada inmeyi talep edebilecekler. Şoförler, güzergah üzerinde trafik güvenliğini tehlikeye atmayacak noktalarda durarak kadın yolcuların inmesini sağlayacak. İBB yetkilileri, bu uygulamanın kadın yolcuların gece saatlerinde kendilerini daha güvende hissetmelerine katkıda bulunacağını belirtti. Ayrıca, uygulamanın İstanbul genelinde hizmet veren tüm otobüs hatlarında geçerli olduğu vurgulandı. Kadın yolcuların bu yeni düzenlemeyi memnuniyetle karşıladığı görülürken, uygulamanın yaygınlaştırılması ve diğer toplu taşıma araçlarına da entegre edilmesi talepleri de gündeme geldi. İBB, uygulamanın etkilerini ve geri bildirimleri değerlendirerek, gerekirse düzenlemeler yapmayı planlıyor.İstanbul’da kadınların gece güvenliğini önceleyen bu uygulama, toplu taşıma güvenliğinin artırılması yönünde atılmış önemli bir adım olarak öne çıkıyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Jandarma Teşkilatı’nın 186. kuruluş yıldönümü

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Jandarma Teşkilatı’nın 186. kuruluş yıldönümünü münasebetiyle Vilayet Jandarma Kumandanı Jandarma Kıdemli Albay İsmail Gökcek ve Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Kumandan Vekili Jandarma Kıdemli Albay Ercan Özkan, beraberindeki rütbeli çalışanını kabul etti.
Ziyarette; Vilayet Jandarma Kumandanı Gökcek, Jandarma Teşkilatı’nın 186. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler hakkında Vali Mustafa Yavuz’a bilgi verdi. Ziyaretin akabinde açıklamada bulunan Vali Yavuz, Jandarma Teşkilatı’nın ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveriyle vazife yaptığını vurgulayarak, "Kuruluşundan bugüne vatan sevgisiyle misyon yapan Jandarma Teşkilatımız; halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, cürümleri önlemek ve kamu tertibini korumak ismine gece gündüz demeden çalışmaktadır. Gücünü milletimizin sevgisi ve inancından alan jandarmamız, vazifesini üstün bir sorumluluk anlayışıyla muvaffakiyetle yerine getirmektedir. Bu vesileyle, Jandarma Teşkilatımızın 186. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, aziz vatanımızın dört bir yanında fedakârca misyon yapan tüm jandarma işçimize sıhhat, muvaffakiyet ve iyilikler diliyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin