İstanbul’da Kadın Yolculara Gece 22:00'dan Sonra İstediği Yerde İnme İmkanı - Karabük Haber Postası
66bdbe452631f jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
15 Ağustos, 2024 11:37 tarihinde yayınlandı
0
0

İstanbul’da Kadın Yolculara Gece 22:00’dan Sonra İstediği Yerde İnme İmkanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşıma kullanan kadın yolcuların güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir uygulamayı hayata geçiriyor. 22:00’dan sonra, kadın yolcular otobüslerde güzergâh dışı duraklarda ya da uygun noktalarda inebilecek.

Bu uygulama, kadınların gece saatlerinde toplu taşıma araçlarını daha güvenli ve rahat bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla geliştirildi.

Uygulama, özellikle gece geç saatlerde toplu taşımayı kullanan kadın yolcuların talebi doğrultusunda geliştirildi. Kadınlar, 22:00 ile 05:00 saatleri arasında, güvenlikleri açısından kendilerine en uygun olan durak harici bir noktada inmeyi talep edebilecekler. Şoförler, güzergah üzerinde trafik güvenliğini tehlikeye atmayacak noktalarda durarak kadın yolcuların inmesini sağlayacak.

İBB yetkilileri, bu uygulamanın kadın yolcuların gece saatlerinde kendilerini daha güvende hissetmelerine katkıda bulunacağını belirtti. Ayrıca, uygulamanın İstanbul genelinde hizmet veren tüm otobüs hatlarında geçerli olduğu vurgulandı.

Kadın yolcuların bu yeni düzenlemeyi memnuniyetle karşıladığı görülürken, uygulamanın yaygınlaştırılması ve diğer toplu taşıma araçlarına da entegre edilmesi talepleri de gündeme geldi. İBB, uygulamanın etkilerini ve geri bildirimleri değerlendirerek, gerekirse düzenlemeler yapmayı planlıyor.İstanbul’da kadınların gece güvenliğini önceleyen bu uygulama, toplu taşıma güvenliğinin artırılması yönünde atılmış önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mobil sigara birakma poliklinigine kadin iscilerden yogun ilgi BWEm8ShK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mobil sigara bırakma polikliniğine kadın işçilerden yoğun ilgi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere yönelik verilen mobil sigara bırakma polikliniğine erkek çalışanlara göre kadın işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Burcu Acar ve merkezde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından, Bartın Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik “Mobil Sigara Bırakma Hizmeti” kapsamında yerinde poliklinik hizmeti verildi. Bu doğrultuda çalışanların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak bireylerin bağımlılık düzeylerini somut verilerle görmeleri sağlandı. Ayrıca elde edilen veriler doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise

’’Sigaranın başta kalp ve damar hastalıkları, çeşitli kanser türleri ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına bir kez daha dikkat çekiyor; sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde hizmet veren tüm sigara bırakma polikliniklerimizle bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz’’ denildi.

Saha çalışmaları kapsamında sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, profesyonel destek mekanizmaları hakkında kapsamlı rehberlik sağlanan hizmete erkeklerden daha çok kadın işçilerin ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin