blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ocak, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

İşçi almak için gelen baskılara dayanamayan Belediye Başkanı sitemini sosyal medyadan böyle yaptı

Karabük’ün Eskipazar ilçe Belediye Başkanı Serkan Cıva, işçi alımı ile ilgili üzerlerine büyük baskı olduğunu tabir ederek, toplumsal medyadan halka bu türlü sitemini lisana getirdi.
Günde en az 50 kişinin arayarak, belediyeye gelerek emekçi alıyor musunuz üzere sorulara muhatap olmaktan günü akşam ettiklerini, memlekete hizmet edemediklerini ve İŞKUR müdürlüğünü geçtiklerini belirten AK Partili Belediye Başkanı Serkan Cıva, “ Seçimlere yakın vakit kala 18-20 tane eleman alımı yapılmış bu belediyeye ve bunlar bütçeyi ikiye katlamış. Belediyenin geliri masrafını karşılamıyor. Vilayetler Bankası’ndan gelen mevcut para var, her ay 1 milyon 1,5 milyon eksik para geliyor. Ben Belediye çalışanımızın masrafını karşılamıyor ve ben bu parayı denkleştirebilmek için ödeyebilmek için her ay takla attırıyorum esnaftan kısıyoruz, oradan kısıyoruz buradan kısıyoruz. Ben şu anda belediyenin 3 tane yerini satılığa çıkardım. Belediye işçisinin önünüzdeki aylarda maaşlarını ödeyebilmek için. Bu türlü bir tablo ile karşı karşıyayız. 4-5 kişi emekli oldu onlar bile sayıyı düşürmedi” dedi.

“Bütün ilçeyi belediyeyi işe soksam hepsi girecek”
Sayıştay’dan müfettişlerin geldiğini ve durumu anlattıklarını da kaydeden lider Cıva, “Müfettişlerle şahsen konuştuk durumu anlattık hem tasarruf önlemleri nedeniyle hem de emekçi sarfiyatları bütçenin çok fazla üzerinde olması nedeniyle emekçi alımı olursa, belediye lideri ve şirket müdürü de zimmet çıkar dedi. Diyor ki cebinden ödersin. 60 bin lira maaşla ben emekçi sarfiyatını mi karşılayayım, kendi çoluk çocuğuma mı bakayım. Bu hususta bize biraz müsamaha gösterin biraz müsaade edin memlekete biraz hizmet edelim arkadaşlar. Seçimden sonra bir tane engelli alımı yapıldı oda mecburî tuttular sayıya nazaran, 3 tane de memur geçti belediyeye. Maalesef üzülerek söylüyorum ki, burası siyasi bir yer olduğu için eleme alımı yaparken onun oğlu, bunun yeğeni, bunun bilmem neyi. İşte bu bize oy verdi. Herkes etrafındaki insanları belediye dolduruyor ve iş yapacak usta bulamıyorsunuz. Sonucunda bu badireyi ilçe çekiyor. Şu anda ilçeyi tek bir tane sucuya mahkum etmişler. Alternatifi yok, usta yok. Su sorunu var kaç aydır çözemedik. Niçin usta yok elimizde, işi bilen adam yok, iş yapan yok. Maalesef ben alım yapabilsem, nitelikli bir usta almak isterim öncelikle. Zira bu ilçenin hizmete muhtaçlığı var. Bütün ilçeyi belediyeyi işe soksam hepsi girecek. Herkes belediye rahat yer, yatış yeri olarak görüyor zira. Arkadaşlar illa emel, iş ise ekmek kapısıysa bir sürü fabrikamız açılacak. Biraz bekleyin, müsaade edin birkaç ay daha. OSB’de alüminyum fabrikası kuruluyor alım yapacak, kereste fabrikası kuruluyor alım yapacak. Yani biz illa ki yardımcı olacağız. Memleketin sıkıntısıyla halkımızın kederiyle dertleneceğiz. İş bulacağız, aş bulacağız. Fakat biraz müsaade edin, biraz müsaade verin bize. Şu memlekete biraz hizmet edelim. Bu memleketin hizmete gereksinimi var. Bu memleketin geleceği ve önü açık. Bu memleket sağda solda dedikoduyla şununla bununla yürümüyor arkadaşım. Bugüne kadar dedikodu yapılmış da ne olmuş. Memlekette dikili ağacı olmayan beşerler akşama kadar dedikodu ediyor. Dedikodular yüzünden etrafımızdaki bütün ilçelerimiz ikiye üçe katlamış. Ve biz bu geçiş sürecini hoş değerlendirmezsek tekrar konuşacağız. Bu memleketin dedikoduyu değil, bu memleketin konuta gereksinimi var, toplumsal alanlara gereksinimi var, TOKİ’ye muhtaçlığı var, sanayi sitesine muhtaçlığı var, pak su içme muhtaçlığı var, hayvan varlığına gereksinimi var, kafeteryalara, restoranlara, millet bahçesini muhtaçlığı var. Grubumuzla birlikte bunların hepsinin temelini attık inşallah. Bu yıl bunların birçoklarını çözeceğiz inşallah, yapacağız” diye reaksiyonunu belirtti.

“Kim ne yaparsa yapsın, ben gerçek bildiğimden şaşmam”
Halka mutabakat yapalım diyerek reaksiyonunu sürdüren Lider Cıva, “ Ben bir dahaki periyoda aday olmayayım. Biraz rahat bırakın beni iş konusunda. İlçeye biraz hizmet edelim. Geleceğimize, gençlerimize ve halkımıza hoş bir Eskipazar bırakalım, daima birlikte. Sonrası ben çekip gideyim. Kıymetli değil yani. Bizim koltukla ilgili de bir kederimiz yok Allah’a şükür. İlçeyi sevdiğim için bu makamlara talip olduk. Elimizde Ali Keşkinkılıç vekilimiz üzere bir bedelimiz var. Ona bile sahip çıkmayı öğrenemedik yani. Ben şahidim arkadaşım, biz bu ilçeye yaptığımız yatırımların birçoklarını Ali vekilimizin takviyesiyle aldık, Allah ondan da razı olsun. Fakat biz ilçe olarak onu bile eleştiriyoruz yani sabah akşam. Şunu yapmamış, bunu yapmamış. Bu adam daha ne yapsın abi? 7-8 aydır dünya hizmet aldık. Alıyoruz da. Yani bir müsaade edin, vekilimizle birlikte hoş bir Eskipazar inşa edelim. Bırakalım size. Sonra dedikoduyu yaparsınız, kim istiyorsanız oturtursunuz. Kimi nereye almak istiyorsanız aldırtırsınız, zahmet yok. Bu memleketin önü açık. Lütfen rica ediyorum. Bu memleketin dedikoduyla şununla bununla önüne takoz olmayın. Ben işi gücü bıraktım, ilçedeki emekçi dedikodusuyla akşam ediyoruz. Soda fabrikasına 400 kişi başvurmuş, 10 kişi aldılar. Herkese referans oluyoruz. Üç yüz doksan kişi dışarıda kalmış. Adamlar bize düşmanlık yapıyor yani. Bizim elimizde olan bir şey mi bu. Efendim bildiri atanlar, koltuktan indireceğiz, işte arkandayız, önündeyiz, yanındayız. Bırakın bu işleri. Bir rahat bırakın da şu ilçeye biraz hizmet edelim. Yani bunun için bu dedikodular yüzünden icraat üretmeyen insanların konuşmaları yüzünden yıllardır bir yere gidememiş. Lakin ben ahdettim ,bu ülkeye hizmet edeceğim. Kim ne yaparsa yapsın, ben yanlışsız bildiğimden şaşmam. Boğazımdan bir şey geçmedikten sonra hiçbir değerli değil kimin ne dediği. Takmadıkları kulp ta kalmadı. Çay bahçesi açıyoruz hırsız, onu yapıyoruz arsız, neler söylüyorlar neler. Vallahi çok da umurumda değil. Yalnızca emekçi alımlarıyla ilgili biraz bize bir müsaade edin. Bu memleketin önü açık. İşsizlik çözülecek. Her şey çözülecek. Bu memleketin geleceği parlak, önü açık. Bir salıp biraz müsaade edin hoş bir Eskipazar inşa edelim biz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin