İlkadım’da farkındalık oluşturacak 2 projede imzalar atıldı - Karabük Haber Postası
ilkadimda farkindalik olusturacak 2 projede imzalar atildi w2OYOFwk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Kasım, 2024 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

İlkadım’da farkındalık oluşturacak 2 projede imzalar atıldı

Samsun’un İlkadım ilçesinde, kurumların iş birliğiyle “Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” ve “Bizimle Gülümse Hayata” isimli projeler hayata geçiriliyor.

“Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” ve “Bizimle Gülümse Hayata” isimli projeler İlkadım Kaymakamı Abdulkadir Demir’in öncülüğünde İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, İlkadım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Cihan Kocabaş, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Hatice Öz, projeye gönül vermiş hekimler, öğretmenler ve velilerin katıldığı protokol imza töreni ile hayata geçiyor. Özellikle ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerin bilinçlendirilmesinin hedeflendiği iki proje ile sağlıklı gençler yetiştirmek için farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

İki ayrı fikir iki örnek proje

Yapılan farklı törenlerle protokol imzaları atılan “Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” ve “Bizimle Gülümse Hayata” isimli projeler yerel yönetimlerin birlik ve beraberliğinin de önemini gösterirken planlanan birçok projenin de başlangıcı durumunda. Bu kapsamda; ortaokul öğrencilerinin kanser konusunda bilinçlenmesi ve ailelerini bu konuda sağlık kuruluşlarına yönlendirmelerini sağlamak için planlanan “Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider” projesi 23 Nisan Ortaokulu’nda gerçekleştirilen törenle ve ardından İlkadım genelinde ilkokul öğrencisi durumunda olan 300 özel gereksinimli öğrenciye ücretsiz diş sağlığı muayene ve tedavisi sağlayacak olan “Bizimle Gülümse Hayata” projesi de 50. Yıl İlkokulu’nda yapılan törenle başladı.

“Sağlıklı gençler başarılı bireyler”

Protokol imza törenleri sonrasında açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Başarılı bireyler yetiştirmenin en önemli etkenlerinden birinin sağlıklı çocuklar ve gençler yetiştirmek olduğunu biliyoruz. Bu iki proje başka birçok projenin başlangıcı olacak aynı zamanda. İlkadım ilçemizi güzel bir geleceğe taşımak için örnek sosyal projelere destek vermeye devam edeceğiz. Merkezi yönetime bağlı kurumlar ile birçok çalışmayı uyumlu şekilde yürütüyoruz. İlkadım’da bu anlamda ciddi bir ahenk yakalamış durumdayız. İlkadım Kaymakamımız Abdulkadir Demir’in öncülüğünde hayat bulan bu projeler hem örnek oluyor hem de minik evlatlarımızdan başlayarak tüm hemşehrilerimizle olan gönül bağımızı güçlendiriyor. Biz İlkadım Belediyesi olarak bu projelerde maddi ve manevi olarak büyük bir mutlulukla yer almaya devam edeceğiz. Evlatlarımızı teşvik etmek amacı ile de birçok hediyeyi öğrencilerimizle buluşturmayı planlıyoruz. Bu önemli projelere öncülük ve paydaşlık eden başta velilerimiz olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxxa
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük, 23 Nisan’ı Coşkuyla Kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karabük’te düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de büyük bir coşku ve geniş katılımla kutlandı.

Kutlamalar, Yenişehir’deki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıttaki tören sona erdi.

Program, Yeni Mahalle Spor Salonu’nda devam etti. Yoğun katılımın olduğu etkinlik öncesinde Vali Oktay Çağatay ve eşi Hande Çağatay, öğrencilerin hazırladığı resim sergisini gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan salondaki programda, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen ortaokullar arası şiir okuma yarışmasında birinci olan Öğlebeli Osmangazi Ortaokulu öğrencisi Elif Nur Meküer “Nisan Çiçekleri” adlı şiiriyle, Mimar Sinan Ortaokulu öğrencisi Ömer Faruk Yavaşcı ise “23 Nisan” adlı şiiriyle sahne aldı.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Oktay Çağatay ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya tarafından takdim edildi.

Programda ayrıca; Nene Hatun Anaokulu öğrencilerinin “Kırmızı Beyaz Bayrağım” gösterisi, TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi İlkokulu öğrencisi Muhammed Ali Balcı’nın şiir dinletisi, Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu öğrencilerinin “Mübarek Bayrak” ve Demir Çelik İlkokulu öğrencilerinin “Vatan Marşı” performansları izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Kompozisyon yarışmasında birinci olan Kapullu Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Umut Başkurt, “23 Nisan: Çocukların Omuzlarındaki Gelecek” başlıklı yazısını okudu. Şirinevler Şehit Ercan Hırçın İlkokulu öğrencilerinin “Ay Yıldızlı Bayrağım” gösterisi ve Özel Karabük Final Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin sergilediği yöresel oyunlar programa renk kattı.

Kutlama programı, Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı gösteri ile sona erdi.

Programa;  Vali Oktay Çağatay ve eşi Hande Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Baro Başkanı Av. Emrah Köklü, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdür Vekili Erdem Kadıoğlu, POMEM Müdürü Koray Yalınkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Okan Kirman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin