2016-2017 Ders Yılı faaliyetlerini değerlendirmek, 2017-2018 Ders Yılı faaliyetlerini planlamak ve özel öğretim kurumları ve barınma yerleri ile ilgili alınacak önlem ve yapılacak çalışmaları istişare etmek üzere İl Millî Eğitim Müdürü Ali Köze Başkanlığında
Milli Eğitim Müdürlüğü ilgili yöneticileri, beş İlçe Millî Eğitim Müdürü ve beş İlçe Millî Eğitim Müdürlüğündeki Özel Öğretim Kurumları Hizmetleri Şubesinde Sorumlu Şube Müdürlerinin katılımıyla Müdürlük Toplantı Salonunda toplantı yapıldı.
Toplantı açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse; toplantının ana gündeminin 06.05.2017 tarihli ve 30058 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği ile yine 13.01.2017 tarihli ve 29947 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Değişiklikleri ile ilgili alınacak önlemler, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar olduğunu belirtti.
Müdür Köse; konuya ilişkin açıklamada ve bilgilendirmede bulunması için Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü Erdal Üngören’e söz verdi. Üngören bu konuda yönetmelik değişiklikleri ve Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinin yayımlandığı tarihten sonra ilgililerle yapılan toplantılar, gelinen nokta ve bundan böyle yapılması düşünülen çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse; ilçelerdeki öğrenci barınma hizmeti verilen yer ve özel öğretim kurumu yetkilileri ile de ilde bir istişare toplantısı yapmanın yararlı olacağını, bununla ilgili planlamanın yapılması gerektiğini bildirdi.
Köse ayrıca, ilde ikili öğretimden normal öğretime geçiş sürecinde olan okullar ile öğrenci yığılması yaşanan diğer okulların Millî Eğitim yöneticileri tarafından kayıt dönemi süresince ziyaret edilerek bu husustaki Valilik emirlerinin ve Millî Eğitim yaklaşımının iyi anlatılması gerektiğini, amacın her mahalledeki her okulun birinci sınıf okul, en iyi olma iddiasında olan okul hüviyetinde olduğunu, bu okullardaki öğrencilerin süzülerek başka okullara aktarılmasının hiçbir yarar sağlamayacağını ve bu okullardaki eğitim kalitesini daha da düşüreceğini, bu hususta önlem alınmadığı için bugün dört değişik okulda ikili eğitim yapılmakta olduğunu, buna asla müsaade edilmemesi gerektiğini ifade etti.
Müdür Köse; okul önlerindeki duvarlardaki uygunsuz yazıların okul müdürlüklerince en kısa sürede boyatılarak silinmesini, tüm yaz kurslarının takip edilmesini, okul onarımlarının ders yılına yetiştirilmesi için gerekli takipte bulunularak Müdürlük İnşaat ve Emlak birimiyle irtibatlı olarak çalışılmasını, İlçe yöneticilerinin okulları ve okul yöneticilerini iyi analiz etmelerini ve bu sonuçların il ile paylaşılması gerektiğini; ücret kararına uymayan özel öğretim kurumlarının takip edilmesi, uyarılması ve tekerrürü halinde hakkında her türlü yasal işlemin geciktirilmeden yapılması gerektiğini bildirdi.
15 Temmuz’la ilgili gelecek yıla ait anma, kutlama, kültürel etkinlik planlamalarının şimdiden hazırlanıp ders yılı başında okul yönetimlerine tebliğ edilmesini isteyen Köse; gelecek yıla yönelik TÜBİTAK ve BAKKA projeleri konusunda da daha ısrarlı ve iddialı olunması gerektiğini, okullara katkıda bulunan şahıs ve hayırseverlerin bildirilmesini ve ilçelerde Mülkî Amirler ile istişare edilerek bu insanların mutlaka onore edilmesi gerektiğini ifade etti.
Müdür Köse daha sonra Bölümleriyle ilgili açıklamalarda bulunmak üzere toplantıda bulunan yöneticilere söz verdi. Söz alan Müdür Yardımcısı Nevzat Akbaş okul mezuniyet programları ve ders yılının ilk haftasından son haftasına kadar eğitim-öğretim etkinliklerinin kesintisiz sürdürülmesi konusunda gelecek ders yılına daha kararlı ve ısrarlı olunması gerektiği ve devamsızlığın bazı öğretmen ve okul yönetimlerince öğrenciye hak olarak gösterildiği hususunu hatırlatarak gelecek yıla çok daha kararlı bir duruş sergilenmesinin icap ettiğini söyledi.
Ardından Okul inşaatları hakkında açıklamalarda bulunularak, diğer yöneticilerin gündeme ilişkin açıklamalarının ardından toplantı son buldu.


