25 Ekim, 2022 15:26 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 26.10.2022 16:04
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum:0
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı
İstihdamı geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi amacıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü sekretaryasında düzenlenen 2022 yılının son İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Karabük Belediye Başkan Vekili Seher Berker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri ile kurul üyeleri katıldı.
2022 yılında gerçekleştirilen istihdam ve mesleki eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine slaytlar eşliğinde genel bilgilerin verildiği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi. (Nurettin Acar)
Karabük’ün Sanayi ve Yatırım Potansiyeli Masaya Yatırıldı
Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD), Yönetim Kurulu üyeleri ile Ankara, Karabük ve Kocaeli il temsilcilerinin katılımıyla 29–30 Ocak 2026 tarihlerinde Ankara’da bir dizi resmi temas gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında Karabük’ün sanayi, ticaret ve yatırım potansiyelinin geliştirilmesine yönelik önemli görüşmeler yapıldı.
Programın ilk durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. KASİD heyeti, Karabük Milletvekilleri Ali Keskinkılıç ve Cevdet Akay ile bir araya geldi. Görüşmede KASİD’in yeni yönetim kurulu tanıtılırken, derneğin vizyon ve misyonu hakkında bilgi verildi. Karabük’te mevcut ve planlanan yatırımların hızlandırılması, teşvik kapsamının genişletilmesi, sektörel çeşitliliğin artırılması ve Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) başta olmak üzere sanayi yatırımlarına yönelik destek mekanizmaları ele alındı.
Yaklaşık iki saat süren toplantı sonucunda, bölgenin sektörel çeşitlilik açısından teşvik sistemine entegrasyonunu güçlendirecek kapsamlı bir raporun KASİD tarafından hazırlanması konusunda mutabakata varıldı. Ayrıca İstanbul merkezli güçlü bir dernekleşme yapısının Karabük sanayisi ve ticareti açısından taşıdığı stratejik öneme dikkat çekilerek bu alanda milletvekillerinden destek talep edildi.
Ankara temasları kapsamında KASİD heyeti, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ı da makamında ziyaret etti. Görüşmede Ticaret Bakanlığı’nın mevcut destekleri, KASİD ile Bakanlık arasında yürütülebilecek planlı çalışmalar ile ithalat ve ihracatın geliştirilmesine yönelik iş birliği imkânları değerlendirildi.
Heyet ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ile bir araya geldi. Bölgesel teşvikler ve sektörel çeşitlilik başlıklarında yapılan görüşmede, KASİD üyesi sanayici ve iş insanlarının bilgi, birikim ve tecrübelerinin Karabük’e aktarılmasına yönelik geliştirilebilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretler çerçevesinde Karabüklüler Vakfı Başkanı Nizamettin Yücel de ziyaret edildi. Görüşmede, İstanbul’daki dernek yapılanmaları, sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket edebilme kabiliyeti ve kurumsal iş birlikleri ele alındı.
Programın son bölümünde KASİD heyeti, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i ziyaret etti.
KASİD, Ankara temasları süresince kendilerini kabul eden Milletvekillerine, Bakan yardımcılarına ve Karabüklüler Vakfı’na katkılarından dolayı teşekkür etti.