blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İftara yetişmek isteyen sürücüler kaza yapmasın diye ikram noktası kurdu

Tokat’ta iftara yetişemeyen şoförler için Fatih Camii İmam Hatibi Mustafa Çakırtaş, "İkram Noktası" kurularak, yolculara fiyatsız iftariyelik dağıtımı yapılıyor.
Ramazan ayında yolda seyahat eden vatandaşların iftar saatinde mağdur olmaması için Tokat’ta manalı bir proje hayata geçirildi. Tokat-Turhal kara yolu üzerinde bulunan Fatih Camii’nde oluşturulan "İkram noktası", iftara yetişemeyen şoförler ve yolculara fiyatsız ikramda bulunuyor. Kurulan stant sayesinde, iftar saatinde yolda olan vatandaşlar telaş yapmadan inançlı bir formda oruçlarını açabiliyor. İkram Noktası’nda su, hurma, çay, kek, bisküvi, kraker ve kahve dağıtımı yapılarak şoförlerin risk almadan iftar yapması sağlanıyor.

"Trafikteki gerginliği azaltmak istiyoruz"
Ramazan boyunca İkram Noktası’nın hizmet vereceğini belirten Fatih Camii İmam Hatibi Mustafa Çakırtaş, şoförlere değerli bir davette bulunarak; "Peygamberimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) insanların en yararlısı insanlara yararlı olan buyurmaktadır. Ramazan ayı yalnızca aç kalma, nefsi terbiye etme ayı değildir. Tıpkı vakitte da güzelliklerimizi gün yüzüne çıkarma ayıdır. Yeterliliği yer yüzünde hâkim kılma ayıdır. Bizler de bu vesileyle camimizin giriş noktasında yoldan geçen yolcularımız için bir ikram noktası oluşturduk. İftar saatlerinde beşerler çok ivedi ediyorlar. Trafiği tehlikeye atıyorlar. İftar saati gergin oluyorlar. Onların gerginliğini bir nebze olsun azaltmak için ikram noktası olarak burada açmalarına imkan sağladık" dedi.
Sürücüler tarafından büyük takdir toplayan uygulama, Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunu yaşatıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin