blank
Berkay Doğan tarafından
10 Mart, 2025 12:33 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

İçişleri Bakanı Talimat Verdi, Valilik Harekete Geçti!..

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Konya’da 2 yaşındaki Rana’nın sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge sonrası Karabük’te önemli adımlar atıldı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük ve Safranbolu’daki hayvan barınaklarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Konya’da sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 2 yaşındaki Rana'nın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahipsiz hayvanlara yönelik Türkiye genelinde kapsamlı önlemler alınacağını duyurdu. Bakan Yerlikaya, 81 il valiliğine gönderdiği talimatla, bakım evlerinde bulunan hayvanların sayımının yapılacağını ve sürecin aylık olarak kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

HER İLDE KOMİSYON KURULACAK

Bakan Yerlikaya, Valiliklere gönderdiği talimatta, sahipsiz hayvanların kontrolü ve barınaklardaki durumun tespiti amacıyla il genelinde komisyonlar kurulacağını bildirdi. Yerlikaya, “Tüm valilerime talimat verdim. İl İl bütün bakım evlerindeki hayvan sayılarını, kurulan komisyonlarla tespit edeceğiz. Bu sayımlar sürekli olacak ve her ay milletimizle paylaşacağız. Sürecin sıkı takipçisi olacağız.” dedi.

Ayrıca sokak hayvanlarının toplanması, bakımı ve rehabilitasyonu sürecinde ihmali bulunan kurum ve yetkililer hakkında idari ve adli işlemler başlatılacağını belirten Yerlikaya, "Kanun neyi gerektiriyorsa onu yapmak zorundayız. 30 büyükşehir belediye başkanı, 51 il valisi ve tüm ilçe ve özel idareler sorumluluklarını yerine getirmeli." ifadelerini kullandı.

Bakan Ali Yerlikaya'nın konuşmasını dinlemek için TIKLAYINIZ!

KARABÜK VALİSİ MUSTAFA YAVUZ’DAN BARINAKLARDA İNCELEME

Bu gelişmenin ardından Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük ve Safranbolu’da bulunan hayvan barınaklarını ziyaret ederek, yerinde incelemelerde bulundu. Ziyaretlere, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Işık ve diğer yetkililer de eşlik etti.

Vali Yavuz, yapılan inceleme ve denetimlerin ardından sahipsiz hayvanlarla ilgili sürecin, insani ve vicdani bir yaklaşımla, yasal çerçevede yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Sahipsiz hayvanların korunması, bakımı ve rehabilitasyonunun yerel yönetimlerin öncelikli görev ve sorumlulukları arasında olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Ancak aynı zamanda vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak da bizler için büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, yerel yönetimlerimiz ve tüm kurumlarımızın iş birliği içinde çalışması gerekmektedir" dedi.

382 KAPASİTELİ 3 BARINAK HİZMET VERİYOR

Vali Yavuz, Karabük, Safranbolu ve Eflani’de toplamda 382 kapasiteli üç hayvan barınağının hizmet verdiğini belirterek, "Mevcut kapasitemizi artırmak ve sahipsiz hayvanların barınaklara alınarak yaşam koşullarını iyileştirmek adına çalışmalarımızı Hayvanları Koruma Kanunu ve İl Hayvanları Koruma Kurulu kararları doğrultusunda yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Karabük Belediyesi Hayvan Bakımevi'nde 13.000 metrekarelik bir kapasite artışı çalışmasının devam ettiğini ve bu çalışmaların Nisan ayı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Vali Yavuz, "Kapasite artışıyla birlikte Karabük Belediyesi Bakımevi'nin kapasitesini 1000’e yükseltmeyi planlıyoruz" dedi.

Safranbolu Hayvan Bakımevi için de kapasite artırımı planlandığını belirten Yavuz, "Mevcut 100 kapasiteli bakım evinde 300 ek kapasite oluşturulması için proje ve çalışmalar yürütülüyor" şeklinde konuştu.

YENİ BARINAKLAR YOLDA

Vali Yavuz, sahipsiz hayvanlar için yeni barınak projelerine de değinerek, "Eskipazar ve Yenice Belediyelerimiz, hayvan bakım evleri için proje çalışmalarını yürütmektedir. Bu projelerin en kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

BARINAKLARDA İNCELEME VE DEĞERLENDİRME

Ziyaretler kapsamında barınaklardaki hayvanların durumu yerinde incelenirken, bakım ve beslenme süreçleri hakkında yetkililerle değerlendirmeler yapıldı. Alınan bilgilere göre, Karabük’te kapasite artırımı ile yaklaşık 1000 köpeğe, Safranbolu’da ise 400-500 köpeğe barınma imkanı sağlanacak.

SÜREÇ YASAL ÇERÇEVEDE TAKİP EDİLECEK

Vali Yavuz, sahipsiz hayvanların barınaklara alınması, rehabilitasyonu, sahiplendirilmesi, kısırlaştırılması ve bakımıyla ilgili sürecin etkin bir şekilde yürütülmesi için belediyeler ve İl Özel İdaresi ile iş birliği içerisinde çalışmaların süreceğini belirtti. Ayrıca, mevcut barınakların koşullarının iyileştirilmesi ve yeni barınak projelerinin hızla tamamlanması için gerekli tüm çalışmaların sürdüğünü ifade eden Vali Yavuz, "Yasal anlamda tüm süreçlerin takipçisi olacağız ve oluşturulan komisyon tarafından gerekli denetimler düzenli olarak yapılacaktır" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nde Temmuz ayı senato toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Temmuz Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında düzenlenen Senato Toplantısı’nda akademik performans, kalite süreçleri ve yeni açılan programlar başta olmak üzere birçok bahis değerlendirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, haziran ayı boyunca yürütülen akademik ve kurumsal çalışmaları kıymetlendirdi. Bu kapsamda, Karabük Üniversitesinin URAP 2024-2025 Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 44’üncü sıraya yükselmesi ve son iki yıldaki performans artışı ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye birincisi olması, "Akıllı Kapsül" projesinin TEKNOFEST finaline kalması ve roket grubunun ABD’de elde ettiği üçüncülük üzere ulusal ve memleketler arası muvaffakiyetler da değerlendirildi.
Üniversitenin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı kazanması, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması ve 2025-2026 Akademik Yılı prestijiyle öğrenci kabul edecek yeni lisans ve ön lisans programları da toplantının kıymetli gündem başlıkları ortasında yer aldı.
Rektör Kırışık:"Bilimsel üretim önceliğimiz, dijital gelecek hedefimiz"
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin önceliğinin bilimsel gelişme olduğunu vurguladı; kalite ve akreditasyonun başlangıç evresini oluşturduğunu, temel maksadın ise bilimsel üretimle yükseköğretime katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Türkiye genelindeBilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunan sırf 15 üniversitearasında yer almanın stratejik değer taşıdığını belirten Kırışık, bu fakültenin kurulmasıyla yapay zekâ, bilgi idaresi ve siber güvenlik üzere alanlardauzman yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Senato toplantısı, Karabük Üniversitesinin eğitim-öğretim kalitesini daha da yükseltmeye yönelik yeni adımların ele alındığı ve gelecek periyot çalışmalarına ait yol haritasının değerlendirildiği görüşmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin