Hijyenden 7,5 milyon TL ciro - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2024 20:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Hijyenden 7,5 milyon TL ciro

’Fabrika gibi okul’ olarak anılan Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023 yılında 50 farklı hijyen malzemesi üreterek 7,5 milyon TL ciro elde etmeyi başardı.

Samsun ve Karadeniz’deki birçok okul, kamu kurumu ve özel sektörün dezenfektan ve temizlik maddesi ihtiyacını karşılayan lise, 2023 yılı sonunda 7,5 milyon TL ciroya ulaştı. Lise, “ATA” ismini verdikleri marka çatısı altında; çamaşır suyu, klor bazlı çamaşır suyu, sıvı el sabunu, antibakteriyel el sabunu, köpük sabun, bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici, cam silici, antifrizli cam suyu, oda parfümü, çamaşır beyazlatıcı ve leke çıkarıcı, yağ çözücü, tuz ruhu, bulaşık makinesi deterjanı, parlatıcı, kireç çözücü gibi 50 kalemde ürün üretiyor. Günde 50 ton üretim yapacak kapasitesi olan okulda öğrenciler döner sermaye çerçevesinde harçlıklarını çıkarıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik, “Atakum Mesleki ve Teknik Lisemiz öğretmen ve öğrencileri 50’ye yakın ürün çeşidi üretmektedir. Üretilen ürünler kamu kurumlarına olduğu gibi özel sektöre de satılmaktadır. Böylelikle milli ekonomiye destek olmaktadır. 2022 yılı ciromuz 5 milyon TL’ydi. 2023 yılında bu yüzde 50 artışla 7.5 milyon TL oldu. 2024 yılında hedefimiz 10 milyon TL’dir. Burada kimya bölümünde ve meslek liselerinin genelinde çocuklarımızın ileriki imkanlarda mezun olduktan sonra iş bulmaları istihdam açısında çok önemlidir. Kimya bölümü mezunlarımız ilaç sektöründe, endüstriyel ürünlerin üretiminde iş sahibi olmaktadır. Buradaki en önemli faktörü yaparak, yaşayarak öğrenmekte, hayata erken atılmaktadır. Hem iş bölümünü hem de laboratuvar bölümünü burada öğreniyorlar ve uyguluyorlar. Çocuklarımıza meslek liselerine gitmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mobil sigara birakma poliklinigine kadin iscilerden yogun ilgi BWEm8ShK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mobil sigara bırakma polikliniğine kadın işçilerden yoğun ilgi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere yönelik verilen mobil sigara bırakma polikliniğine erkek çalışanlara göre kadın işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Burcu Acar ve merkezde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından, Bartın Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik “Mobil Sigara Bırakma Hizmeti” kapsamında yerinde poliklinik hizmeti verildi. Bu doğrultuda çalışanların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak bireylerin bağımlılık düzeylerini somut verilerle görmeleri sağlandı. Ayrıca elde edilen veriler doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise

’’Sigaranın başta kalp ve damar hastalıkları, çeşitli kanser türleri ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına bir kez daha dikkat çekiyor; sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde hizmet veren tüm sigara bırakma polikliniklerimizle bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz’’ denildi.

Saha çalışmaları kapsamında sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, profesyonel destek mekanizmaları hakkında kapsamlı rehberlik sağlanan hizmete erkeklerden daha çok kadın işçilerin ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin