Reklam
Reklam
hidirnebide sel kapani ile taskin riski azalacak doga turizmi canlanacak 33zS2Fc4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Kasım, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Hıdırnebi’de sel kapanı ile taşkın riski azalacak, doğa turizmi canlanacak

Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki Hıdırnebi Yaylası’nda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen Sel Kapanı Projesinde çalışmalar sürüyor. Bölgenin taşkın riskini azaltmayı amaçlayan proje kapsamında oluşturulacak göletin, turizm açısından yaylada çeşitlilik oluşturması hedefleniyor.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Hıdırnebi Sel Kapanı projesi ile Hıdırnebi ve etrafındaki dere yataklarında yaşanabilecek mümkün sel ve taşkınların önüne geçilmesi planlanıyor. Akçaabat’ın Sertkaya mevkiinde yürütülen çalışmalar kapsamında 24 metre yüksekliğinde bir kapan inşa ediliyor. Yaklaşık 230 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak proje ile taşkın riski değerli ölçüde azaltılacak. Denetimli su akışının sağlanacağı yapıyla dere yatakları teminat altına alınırken, projenin etrafında oluşturulacak peyzaj alanlarıyla kamp, yürüyüş, tabiat sporları ve fotoğrafçılık üzere aktivitelerin desteklenmesi amaçlanıyor.

“Bu proje hem turizmi destekliyor hem gelecekteki su muhtaçlığımızı karşılayacak”

Hıdırnebi Sel Kapanı proje ile ilgili bilgiler veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, projenin 2026 yılının sonunda tamamlanacağını belirterek “Hıdırnebi Yaylası’nda rastgele bir taşkında müdafaa hedefli bir proje yapılıyor. O bölgede tıpkı vakitte bir turizm planlaması var. Proje ile o turizm planlaması desteklenecek ve hoş bir gölet oluşturulacak. Yaklaşık 24 metre yüksekliği olacak. 230 bin metreküp civarında su tutacak. Bölgedeki turizmin gelişmesi için değerli bir katkı sağlayacak. Vakit içerisinde global ısınmasının vermiş olduğu tesirle birlikte üst kotlarda su biriktirme ve göletler yapma üzere zorunluluğumuz var. Bu sayede onu da gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu proje hem turizmi destekliyor hem gelecekteki su muhtaçlığımızı karşılayacak. Birebir vakitte taşkında oradaki sorunları önleyecek. Bunun turizm tarafı da kıymetli. O bölgenin yaz aylarında nüfusu yaklaşık 15 bini buluyor. Bu nüfusun daha hoş alanlarda vakit geçirebilmesi ve turizmin çeşitlendirilmesi açısından kıymetli bir proje. Önümüzdeki yılın son aylarına hakikat projenin tamamlanarak su tutması hedefleniyor” dedi.

Çevre dostu bir proje yapıldığına dikkat çeken Lider Ekim, “Biz etraf dostu projeler geliştiriyoruz. Ne kadar ağaç kesiliyorsa 10-20 katı ağaçlandırma yapılıyor. Bu proje içerisinde kesilen fazla ağaç ölçüsü yok. Bir elin parmakları kadar bile ağaç kesilmemiştir. Rastgele bir etraf katliamı değil orada etraf dostu bir proje hazırlanıyor” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
doktorlar mangal senliginde bulustu viW5mSJL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Doktorlar mangal şenliğinde buluştu

Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren Anadolu Hastanesi’nin geleneksel hale getirdiği mangal şenliği, Köseağzı mevkisinde gerçekleştirildi. Hastane yönetimi ve doktorların katıldığı etkinlikte katılımcılar yoğun çalışma temposuna kısa bir ara vererek moral depoladı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen organizasyonda doktorlar ve yönetim kadrosu bir araya gelerek sohbet etme ve kaynaşma fırsatı buldu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Genel Müdür Dr. Evrim Balbaloğlu, etkinliğin önemine değinerek, “Sağlık hizmetlerinde başarının temelinde güçlü bir ekip ruhu yatıyor. Doktorlarımız ve yönetim kadromuzla bir araya geldiğimiz bu tür organizasyonlar, hem moral ve motivasyonumuzu artırıyor hem de çalışma arkadaşlarımız arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendiriyor. Yoğun çalışma temposu içerisinde bir araya gelerek güzel vakit geçirmek, kurumsal bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. Bu tür etkinlikleri yalnızca geleneksel bir buluşma olarak değil, ekip ruhunu canlı tutan önemli organizasyonlar olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikleri sık sık düzenleyerek bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Etkinlik gün boyunca devam ederken, katılımcılar hem güzel havanın hem de birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin