blank
Ramazan Öztürk tarafından
14 Kasım, 2024 10:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Halk Ekmeğe ENERJİSA Engeli..!

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin seçim vaatleri arasında yer alan Halk Ekmek Fabrikası Enerjisa engeline takıldı. Halk Ekmek Fabrikası’nın kurulacağı alanda yer alan trafonun kaldırılması için yapılan tüm girişimlere rağmen, Enerjisa'nın sürekli ertelediği bildirildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin seçim vaatlerinden biri olan ve halkın merakla beklediği Halk Ekmek Fabrikası, Enerjisa engeline takıldı. Fabrikanın kurulması planlanan alandaki trafo, projeyi geciktiriyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı açıklamada, “Halk Ekmek satışına başladık ancak belediye olarak halk ekmeği üretmemiz ve bir Halk Ekmek Fabrikası kurmamız da seçim vaatlerimiz arasında yer alıyordu.” dedi.

Fabrikanın yapılacağı yerin Aslanlar’da sosyal tesisin tam karşısında, daha önce Hayır Çarşısı‘nın bulunduğu arsa olduğunu belirten Köse, “Hayır Çarşısı’nı yıktık, orada yol genişleme çalışmaları da yapıldı. Ancak içinde Enerjisa'nın trafosu var ve kaldırması gerekiyor. Bununla ilgili girişimlerde bulunduk fakat Enerjisa tarafından sürekli erteleniyor. 2025’in Mart Ayı’nda trafonun kaldırılacağını umuyoruz” diye konuştu.

Halk Ekmek Fabrikası Projesi’nin trafonun bulunduğu alanı da kapsadığını belirten Başkan Köse, bu nedenle trafo kalkmadan oraya ekmek fabrikasını yapma olasılıklarının olmadığını söyledi.

Trafonun nereye götürüleceğinin belli olduğunu ifade eden Başkan Köse; "Sadece yetkili kurumun trafoyu oradan kaldırması gerekiyor. Sonrasında Halk Ekmek Fabrikamızı, sosyal tesisin ve Kültür Merkezi’nin bulunduğu alana yapacağız.  Bildiğiniz gibi şu anda Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda Halk Ekmek satışımız devam etmektedir" dedi.

VATANDAŞLARDAN ENERJİSA'YA TEPKİ
Trafo sorununun çözülmemesi, vatandaşlar arasında tepkilere yol açtı. Vatandaşlar, Enerjisa'nın trafoyu kaldırma sürecini sürekli ertelemesinin, Halk Ekmek Projesini geciktirdiğini belirterek,  sürecin hızlandırılmasını talep etti. Belediyenin Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda Halk Ekmek satışlarını sürdürmesine rağmen, vatandaşlar fabrikanın devreye girmesiyle daha geniş kapsamlı hizmet alabileceklerini söylediler. Öte yandan Enerjisa’nın projeyi geciktirmesi, bazı çevrelerce “Belediye’nin CHP’li olmasından kaynaklanıyor.” şeklinde yorumlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Semih Ali

    Ülkemiz maalesef kendini büyük gören şirketlerin bana göre bir serçe parmağı kadar değeri olmayan sadece bencilce davranan ve vatandaşa acımasızca bakan merhamet duygusu olmayan işi gücü para olan ayrıca baktığınız zaman profesyonel anlamda sınıfta kalan personel olarak ciddiyetten uzak ve üslup olarak çoğunun negatif enerji verdiği kişilerin olduğu bir yapı Türkiye Cumhuriyetinin patronu Vatandaştır….

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Un fabrikasındaki patlamada 8 işçi yaralanmıştı: Uzmanından toz patlamalarıyla ilgili açıklama

Çorum’da dün un fabrikasında yaşanan patlamanın akabinde gündeme gelen toz patlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İş Sıhhati ve Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Vedat Deniz, "Çeşitli toz patlamalarının dağılımına nazaran, besin bölümü en çok toz patlamalarının meydana geldiği kesimlerin başında gelmektedir" dedi.
Hitit Üniversitesi İş Sıhhati ve Güvenliği Yüksek Lisans Ana Bilim Kısmı Öğretim Üyesi ve İş Sıhhati ve Güvenliği Uzmanı ve İş Yeri Doktoru Eğiticisi Prof. Dr. Vedat Deniz, Çorum’daki un fabrikasında yaşanan patlamanın akabinde toz patlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 8 kişinin yaralandığı patlamanın akabinde gündeme gelen toz patlamasına en çok besin fabrikalarında rastlanıldığını kaydeden Deniz, tozun ani dökülmesi ve sıcakla müsabakasıyla patlamarın yaşandığına dikkat çekti.
Prof.Dr. Vedat Deniz "Dün maalesef Çorum’da bir un fabrikasında meydana gelen un tozu patlaması sonucu biri ağır olmak üzere 9 çalışanda 3. derece yanık meydana gelen bir iş kazası olduğunu öğrendim. Öncelikle başta çalışanlar ve ailelerine geçmiş olsun diyorum. 5 yıldır Mühendislik Fakültesinde bulunan Metalürji-Malzeme, Sanayi, Kimya ve Besin Mühendisliği kısımlarına vermiş olduğum İş Sıhhati ve Güvenliği derslerinde toz sıkıntısını ve toz patlaması konusundan daima bahsetmişimdir. Tozlar özelliklede organik kökenli olanların hepsi ve kimi inorganik tozlar, havada askıda kaldığı sürece ateşle buluştuğunda yanma ve patlama eğilimi gösterir" dedi.

"Gıda dalı en çok toz patlamalarının meydana geldiği bölümlerin başında gelmektedir"
Tozun patlaması için kimi kuralların oluşması gerektiğini belirten Prof. Dr. Deniz, "Yanıcı bir malzemenin olması, tozun havada bir toz bulutu formunda asılı olması gerekir. Tozun kuru olması havada askıda kalmasını artırarak patlama tesirini artırır. Kâfi oksijenin olması gerekir. Ateş kaynağının olması ve kapalı bir alanda olması halinde patlama tesiri artar. ABD’de yapılan bir çalışmada çeşitli toz patlamalarının dağılımına nazaran, besin bölümü en çok toz patlamalarının meydana geldiği dalların başında gelmektedir" diye konuştu.
Fabrikalardaki toz patlamalarıyla ilgili de bilgiler veren Prof. Dr. Deniz, "Genellikle un fabrikalarında bulunan bir tank, silo, elavatör, karıştırıcılar yahut siklonlar üzere ekipmanların içinde evvel tıkanır ve sonra ani bir biçimde tozun çökmesi sonucu oluşan toz bulutu sıcak ortamla karşılaşır ise birincil (primer) patlama süreci meydana gelir. Bu silo yahut tank üzere kapalı ekipmanlarda oluşan patlama sonucu oluşan sarsıntı ve hava şoku ile fabrikanın genel alanında tüm tozlarında havaya kalkmasına ve toz bulutu haline gelince yanma tepkisi mili saniye farkı ile ardışık olarak patlamalar devam eder. Buna da ikincil (sekonder) toz patlaması denir" biçiminde konuştu.

"Tıkanıklık oluşması engellenebilir"
Toz patlamalarını önlemek için tavsiyelerde bulunan Deniz, "Diğer birçok kesimlerde tozların havada bulut formuna gelmemesi için ıslatılır. Ancak besin kesiminde bilhassa un, kahve yahut baharat üzere besin eserlerinin toz haline getirilirken birçok vakit su kullanmak mümkün değildir. Öteki taraftan, besin bölümlerinde silo ve tankların içerisinde köprüleşme ve borulaşma tıkanıklık meydana gelmesi durumda sonradan birdenbire materyalin dökülmesi sonucu toz materyal havaya kalkarak bulut haline gelebilmektedir. Bu nedenle toz siloları vibratör motorlar ile daima titreşim yaparak daima bir akışın oluşması sağlanarak tıkanıklık oluşması engellenebilir ve birdenbire tozun dökülmesi engellenmiş olur" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.