KARABÜK’TE 37 BİN ÖĞRENCİ İÇİN ZİL ÇALDI - Karabük Haber Postası
ders
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
17 Kasım, 2025 15:48 tarihinde yayınlandı
0
0

KARABÜK’TE 37 BİN ÖĞRENCİ İÇİN ZİL ÇALDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen 2025–2026 eğitim öğretim yılı takvimi kapsamında, 17 Kasım’da başlayan ara tatilin sona ermesiyle Karabük’te 37 bin öğrenci yeniden ders başı yaptı.

Kent genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler, 9 günlük tatilin ardından sabah saatlerinde sınıflarına dönerek yeni haftaya ders ziliyle başladı. Öğretmenler ve idareciler, öğrencilere tatilin ardından uyum sürecinin sağlıklı şekilde ilerlemesi için çeşitli rehberlik çalışmaları uyguladı.

Eğitim öğretim yılı takviminde sonraki süreç

Bakanlık tarafından açıklanan resmi takvime göre eğitim öğretim dönemindeki diğer önemli tarihler şöyle:

  • Yarıyıl tatili: 19–30 Ocak 2026
  • İkinci dönem başlangıcı: 2 Şubat 2026
  • İkinci dönem ara tatili: 16–20 Mart 2026
  • Okulların kapanışı: 19 Haziran 2026

Ara tatil süresince öğrenciler dinlenme fırsatı bulurken, okullarda da fiziki hazırlık ve bakım çalışmaları gerçekleştirildi. Tatilin ardından sınıfları dolduran öğrenciler, ikinci döneme kadar devam edecek eğitim sürecine yeniden başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
madende elektrik akimina kapilan isci hayatini kaybetti mGtdqqev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Madende elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında yaşanan olayda 42 yaşındaki maden işçisi Suat Kulakçı, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İşçinin emekliliğine ise 1 ay kaldığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Asma Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında çalışan Suat Kulakçı (42), elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Meydana gelen kazanın ardından bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Kulakçı’ya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kulakçı, ambulansla hemen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İşçinin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Kulakçı’nın emeklilik işlemlerine hazırlandığı ve yaklaşık bir ay sonra emekli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin