Karabük Postası tarafından
06 Nisan, 2021 09:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Halk Eğitimde İşbirliği ve Güç Birliği

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlknur Koçbıyık ve Bölüm Başkanları Halk Eğitimi faaliyetleri hakkında bilgi alışverişi ve işbirliğinde bulunmak üzere Karabük’ü ziyaret ettiler. Karabük Öğretmenevinde ikamet edecek olan heyeti İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören beraberinde Hayat Boyu Öğrenme Hizmetleri Şube Müdürü İkram Yılmaz ile birlikte karşıladılar. Ziyaretlerin ilk ayağı Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi oldu. Burada bir değerlendirme yapan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı  Erdal Üngören "Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdüresi ve öğretmenlerini tarih, turizm, sanayi, eğitim ve kültür şehri Karabük'ümüzde ağırlamak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bundan sonraki işbirliği ve kurumlarımızın birlikte yapacağı çalışmalarla kadim kültürümüzün birçok güzelliğini barındıran İlimizin değerlerini de birlikte hazırlanacak koleksiyonlarda görmemiz mümkün olacak. Ülkemizi yurtiçinde ve yurtdışında birçok sergi ve organizasyonlarda başarıyla temsil eden Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ile ilimizi buluşturan Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürümüz Sayın Yusuf Büyük'e teşekkürlerimi arz ederim” dedi. Heyet üç gün boyunca Karabük  Merkez ve İlçelerinde ziyaretlerde bulunacak.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Enişte 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurdu

Samsun’da 2 çocuk babası bir kişi 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurarak yaraladı.
Olay, Canik ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Muhammet İkbal Caddesi’nde 20 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.M. (24), bir kişiyle kavga ettiği sırada araya girerek kavgayı ayırmak isteyen eniştesi H.Y.’ye (25) tepki gösterdi. Bunun üzerine evine giderek tüfeğini alan B.M., yeniden olay yerine gelerek eniştesine ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalarla sol ayağından yaralanan H.Y., olay yerine çağrılan ambulansla Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçan B.M., Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde suçta kullandığı tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan B.M., 9 Ocak’ta Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren B.M., mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ancak B.M.’nin kendisini yine vuracağını duyan enişte H.Y., dün akşam Yavuzselim Mahallesi’nde karşılaştığı kendisini vuran kayınbiraderi B.M.’ye tüfekle ateş açtı. Bacaklarından yaralanan B.M., özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Enişte H.Y. ise Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen enişte mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin