Hak kaybı yaşayınca kendisi hukuk okudu! 3 çocuk annesi ev hanımı şimdi hakimliğe hazırlanıyor - Karabük Haber Postası
hak kaybi yasayinca kendisi hukuk okudu 3 cocuk annesi ev hanimi simdi hakimlige hazirlaniyor jCslp1Ut jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2024 15:35 tarihinde yayınlandı
0
0

Hak kaybı yaşayınca kendisi hukuk okudu! 3 çocuk annesi ev hanımı şimdi hakimliğe hazırlanıyor

hak kaybi yasayinca kendisi hukuk okudu 3 cocuk annesi ev hanimi simdi hakimlige hazirlaniyor 1719316949 9756

10 yıl önce oğlunun engelli bırakan trafik kazası sonrası dava sürecinde hak kayıpları yaşayan 3 çocuk annesi Gülistan Sarkurt, hukuk fakültesi bitirdi ve hakim olmak istiyor.

Konya’da yaşayan 39 yaşındaki Gülistan Sarkurt, biri otizmli 3 çocuk annesi. 10 yıl önce şimdilerde 18 yaşında olan büyük oğlu Canberk, bir trafik kazası geçirerek engelli kaldı. Genç kadın, bir yandan otizmli oğlunun hayata bağlamaya çalışırken bir yandan da kaza sonrası yatağa bağımlı hale gelen büyük oğluyla büyük bir üzüntü yaşadı. Sarkurt da eşiyle birlikte hakkını aramak adına bir hukuk mücadelesi başlattı. Dava sürecinde birtakım sıkıntılar yaşanınca, Gülistan Hanım avukatların yeterli çabayı göstermediği ve hak kayıpları yaşadıkları sebebiyle kendisi hukuk fakültesi okumaya karar verdi.

qKsVR 1719316963 5492

YAŞADIKLARI ACI OLAYDAN SONRA HUKUK FAKÜLTESİNE GİRDİ

Dava sürecinin olması gerektiği gibi ilerlemediğini düşünen ev hanımı Sarkurt, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve gayreti sayesinde fakülteyi birincilikle bitirdi.

HAKİM OLMAYI HEDEFLİYOR

39 yaşındaki kadının, yaşı gerekçesiyle önce 3 yıl avukatlık yapması gerekiyor. Ancak sonraki süreçte Gülistan Hanım hakimlik sınavını kazanarak hakim olmayı hedefliyor.

ryQik 1719316978 3196

Yoğun bir sağlık ve hukuk mücadelesi verdiklerini anlatan Sarkurt, “Sınavı kazandığımda küçük oğlum da 2,5 yaşındaydı. Çocuklarımın geleceği için fedakarlık yapıtım. Eşim ve çocuklarım da büyük fedakarlıkta bulundu. Eşim, kendi işinin yanında ev işleri, bulaşık, temizlik, yemek her şeye koşturuyordu. Özellikle sınav dönemlerinde üzerine çok fazla sorumluluk aldı. Aile boyu fedakarlıkla süreci götürdük ama sonucu güzel oldu.” şeklinde konuştu.

Oğlunun davasına bakan hakimlerin vicdanlı tavırlarından çok etkilendiğini vurgulayan genç kadın, hakim olma istediğinin onları tanıdıktan sonra geldiğini ifade etti. Sarkurt, “Hakimleri öyle görünce, ‘Neden ben de olmayayım? Ben de yapabilirim, ben de vicdanlıyım.’ diye düşündüm. Amacım ihtiyacı olan insanların hayatına dokunabilmek. Doktor olduğunuzda insanın yaşamasına vesile oluyorsunuz. Hukukta, insanın bir hukuksal sürecine dokunarak aslında hayatına da dokunmuş oluyorsunuz. Ben insanların hayat süreçlerine dokunmak, onların daha iyi, daha adil şekilde yaşamalarına vesile olmak için hakim olmak istiyorum çünkü biz acılı ve çok zor süreçlerden geçtik.” dedi.

GLPnR 1719316983 8085

Sarkurt ailesi birbirlerine olan destek ve güven sayesinde zor günlerin üstesinden gelerek başarılara imza attı. Gülistan Hanım’ın eşi Gökhan Sarkurt, “Derece yapmak için sürekli çalışıyordu. Normal bir şekilde de bölümünü bitirebilirdi ama ülkeye iyi bir avukat, iyi bir hakim olmak için elinden gelenin en iyisini yaptı. Eşimin çok vicdanlı ve iyi bir hakim olacağına eminim. Bundan dolayı da kendisiyle gurur duyuyorum.” diyerek eşine olan desteğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin