Karabük Postası tarafından
18 Ekim, 2022 15:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Haftalık değerlendirme toplantısı yapıldı

Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında Müdürlük Yöneticileri ile Haftalık Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş'ın toplantıya katılan yöneticilerden uhdesinde bulunan çalışmalar hakkında bilgiler alması ve Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temennisi ile başladı. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetleri, Köy Yaşam Merkezleri, yatırımlar, Milli Eğitim Bakanlığın "Çevre Dostu 1000 Okul" projeleri kapsamında devam eden inşaatların ve yerel proje konularının değerlendirildiği toplantıda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş  2022-2023 Eğitim Öğretim yılının İlimiz genelinde başarılı bir süreç yönetimi ile başladığı belirterekyöneticilere sürecin aynı özveri ve büyük bir hassasiyetle takibinin yapılması noktasında talimatlar verdi. Değerlendirme toplantısında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş "Millî Eğitim Bakanımız  Sayın Mahmut ÖZER'in talimatı ve Valimiz Sayın Fuat GÜREL 'in desteği geçtiğimiz günlerde İlimiz Merkez Ödemiş Köyünde bulanan ve kullanımda olmayan okul binamızda Köy Yaşam Merkezi'nin açılışı gerçekleşti. Eğitim Kenti Karabük'ümüzde 5 ayrı yerde kullanılmayan köy okullarımızı Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürmek suretiyle yeniden vatandaşlarımızın istifadesine sunmuş olduk, Vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde buradaki her türlü imkândan ücretsiz bir şekilde faydalanabilecekler. Burada öğrencilerimiz, velilerimiz ve köy halkı açılan kurslardan faydalanacak, sosyal etkinlikler gerçekleştirerek kaliteli zaman geçireceklerdir. İlimize ve köyümüze hayırlı olsun. Çevre Dostu 1000 okul projesi ile İlimiz Merkez ve İlçelerinden toplam 6 okul proje kapsamına alındı,  fizibilite çalışmaları ve ihale işlemleri tamamlandığını, okullarımızda yapılan çalışmalarda ise sona gelindi. Toplumda engelli bilincinin oluşmasına da büyük bir katkı sağlanması amacıyla Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi arasında protokol imzalanacaktır. Bu iş birliği ile, engelli arkadaşlarımızın kullandığı tekerlekli sandalyelerin bakımlarının yapılması toplumsal açıdan büyük bir farkındalık oluşturacaktır” dedi.
blank
Asuman Doğan tarafından
10 Mart, 2025 13:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Geleceğin Şampiyonları Yetişiyor

Karabük'te 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında geleceğin şampiyonlarının test ve ölçümleri Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda başladı.

Program, genç yetenekleri keşfetmek ve onları doğru branşlara yönlendirmek amacıyla titizlikle yürütülüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü  Coşkun Güven, beraberinde Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ve Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları ile birlikte yetenek taraması programını ziyaret etti. Antrenörlerden yapılan testler hakkında bilgi alan Güven, antrenörlere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven¸ "Sporun tabana yayılması ve çocuklarımızın yeteneklerine uygun branşlara yönlendirilmesi bizim için çok önemli. Burada yapılan testler, çocuklarımızın fiziksel ve motor becerilerini analiz ederek onları en uygun spor dallarına yönlendirmemizi sağlıyor. Geleceğin milli sporcularını yetiştirmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Yetenek taraması sürecinde, çocukların hız, dayanıklılık, esneklik ve koordinasyon gibi fiziksel özellikleri ölçülerek en uygun spor branşlarına yönlendirilmeleri sağlanıyor.

Programa katılan gençler ve aileleri, sürecin sağladığı fırsatlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.