GİYEÇ'ten Lise Öğrencilerine Yazılım Eğitimi - Karabük Haber Postası
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
15 Kasım, 2023 10:52 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:26
0
1

GİYEÇ’ten Lise Öğrencilerine Yazılım Eğitimi

Tüm üyeleri 12-18 yaş arasında ve lise öğrencisi olup Karabük’ün ilk çocuk derneği olan Girişimci ve Yenilikçi Çocuklar Derneği (GİYEÇ), Karabük’e yenilikçi projeler getirmeye devam ediyor.

GİYEÇ’in T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü eşliğinde yürüttüğü projesi “Geleceğimi Kodluyorum” kapsamında lise öğrencilerinden oluşan 20 kişilik sınıfa Karabük Üniversitesi işbirliğinde Algoritma, Python ve Veri Bilimi alanlarında yazılım eğitimi veriliyor. Çeşitli okullardan lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen projede öğrencilere geniş çaplı olarak yazılım alanında eğitim veriliyor.

GIYECten Lise Ogrencilerine Yazlim Egitimi2 jpg
Dernek Başkanı Deniz Serkan Adabaş yaptığı açıklamada,  “Derneğimiz Karabük adına çok büyük bir vizyon kaynağı. Halkımızın bunu görmesini ve bizlerin farkında olmasını temenni ediyoruz. Bizler lise öğrencileri olarak daha üniversiteye bile gitmeden etkili projeler üretiyoruz, sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz. Kendimizi gelecekte ülkemize faydalı olabilmek adına çok doğru yetiştiriyoruz. Üyelerimizle birlikte Karabük’ü birçok alanda gerek ulusal gerek de uluslararası bazda temsil ediyoruz, şüphesiz daha nice projelerimizle de etmeye devam edeceğiz. Derneğimiz için Karabük halkının destekleri bizler için çok önemli. Tüm Karabük kamuoyunun desteklerini önemle rica ediyorum” dedi.

GIYECten Lise Ogrencilerine Yazlim Egitimi1 jpg

GİYEÇ NEDİR?

Girişimci ve Yenilikçi Çocuklar Derneği, lise öğrencilerinin sosyal becerilerini geliştirebilmelerini, projeler üretmelerini ve lise döneminde yenilikçi faaliyetlere imza atarak kendilerini çok erkenden geliştirmelerini sağlamayı hedefleyen Karabük’ün ilk çocuk derneğidir. Dernek 2022 yılında kurulmuştur.

Dernek, İçişleri Bakanlığı destekli projesi “Geleceğimi Kodluyorum”un yanı sıra birçok projeye daha imza atmakta. Haziran ayında gerçekleşen “Riders Robotik Ligi” yarışmasında dernek takımı GİYEÇ Robotik, Türkiye 3.’sü oldu ve Yükselen Yıldız Ödülü almaya hak kazandı. Aralık ayında yapılacak olan Dünya Finallerinde GİYEÇ Robotik Karabük’ü ve Türkiye’yi tüm dünyada temsil edecek.

Bunun yanında dernek bünyesinde Erasmus+ proje çalışmaları, sosyal eğitimler, lise öğrencilerinin İngilizcelerini geliştirebilmeleri adına İngilizce konuşma kulübü (GİYEÇ English Speaking Club) gibi faaliyetler gerçekleştiriliyor. Dernek önümüzdeki dönemde il bazında Model Birleşmiş Milletler Çalıştayı (MUN) düzenlemeyi planlıyor. GİYEÇ, Bahçeşehir Koleji ile iş birliği yaparak öğrencilerin atık yağlardan sabun üretimi yaptığı “Sativus” projesinde de yer alıyor. (Yusuf Korkmaz)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Zafer AKINCI

    11 yaşında 5.sınıf öğrencisi oğlum için yazılım alanında yönlendirmek istiyorum öğretmenlerinin de taktir ettiği bir çocuk elinden tutabilirsem ülkemize hayırlı işler yapacağını düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim Zafer AKINCI 05438716276

Yeni yorumlara kapalı.

sqsqqs
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
22 Nisan, 2026 13:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıldırım’dan Yöresel Ürün Sergilerine Tepki

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, son dönemde Karabük’te “yöresel ürünler” adı altında açılan sergilere yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yıldırım, bu etkinliklerin amacından saptığını ve denetimsiz ticaret alanlarına dönüştüğünü ifade etti.

Yıldırım, söz konusu sergilerde satılan ürünlerin önemli bir kısmının gerçek üreticilerle bağlantılı olmadığını, “al-sat” yöntemiyle piyasaya sunulduğunu belirtti. Bu durumun hem yerel üreticilere hem de esnafa zarar verdiğini vurguladı.

Ayrıca sergilerde hijyen kurallarına uyulmadığına dikkat çeken Yıldırım, ürünlerin saklama koşullarının yetersiz olduğunu ve gerekli yasal denetimlerin yapılmadığını dile getirdi. Bu eksikliklerin yalnızca ekonomik değil, halk sağlığı açısından da ciddi riskler oluşturduğunu söyledi.

Karabük esnafının vergi ödeyen, istihdam sağlayan ve şehir ekonomisine katkı sunan temel bir unsur olduğunu hatırlatan Yıldırım, dışarıdan gelen ve herhangi bir yükümlülüğe tabi olmadan faaliyet gösteren satıcıların haksız rekabete yol açtığını ifade etti.

Daha önce de bu konuda uyarılarda bulunduklarını belirten Yıldırım, gelinen noktada etkin bir denetim ve yaptırım uygulanmadığını savundu.

Yıldırım, yetkililere çağrıda bulunarak ruhsatsız ve denetimsiz satış faaliyetlerinin derhal sonlandırılmasını, gıda güvenliği ve hijyen denetimlerinin eksiksiz yapılmasını ve yerel esnafın haklarının korunmasını istedi.

Açıklamasının sonunda, “Karabük sahipsiz değildir” diyen Yıldırım, mevcut durumun şehirde sahipsizlik algısı oluşturduğunu belirterek, oda olarak sürecin takipçisi olacaklarını ve gerekli idari ile hukuki girişimleri başlatacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Zafer AKINCI

    11 yaşında 5.sınıf öğrencisi oğlum için yazılım alanında yönlendirmek istiyorum öğretmenlerinin de taktir ettiği bir çocuk elinden tutabilirsem ülkemize hayırlı işler yapacağını düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim Zafer AKINCI 05438716276

Yeni yorumlara kapalı.