Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2021 10:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Genel Sekreter Uzun, Pınarbaşı’nda  incelemelerde bulundu

Karabük Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Türkiye’nin 53. Kayak Merkezi olan, Keltepe Kayak Merkezi’ne yapılması planlanan bungalov evleri için Pınarbaşı İlçesi’nde incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Uzun beraberinde Eflani İl Genel Meclis Üyesi Mesut Aydın, Yatırım İnşaat Müdürü Mehmet Fatih Garip ve Mimar Nur Selin Gürel Cingöz ile birlikte; Türkiye’nin 53. Kayak Merkezi olan Keltepe Kayak Merkezi’ne yapılması planlanan bungalov evleri için Kastamonu Pınarbaşı İlçesi’nde bulunan Çalkaya Köyü Horma Kanyonu’nda ve Park Ilıca tesislerinde incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Uzun yaptığı incelemelerin ardından; “Bilindiği gibi bölgemizin ve İlimizin yeni turizm merkezi olan, Türkiye’nin 53. Kayak merkezi Keltepe Kayak Merkezi’nde daha farklı ne çalışmalar yapabiliriz bunu araştırıyoruz. Bu bağlamda Pınarbaşı ilçesine 4 km uzaklıkta bulunan Horma Kanyonu ve Park Ilıca tesislerinde yapılan çalışmaları teknik personellerimizle inceledik. İlimizde de buna benzer kanyonlar mevcut. Buraları turizme kazandırmak adına çalışmalar içerisindeyiz. Pınarbaşı ilçesinde de bunların örnekleri var. Bunun için Horma Kanyonu’na yapılan 2.5 km uzunluğa sahip ahşap platformun yapım aşamasıyla ilgili teknik bilgi aldık. Ayrıca Park Ilıca tesisini gezerek işletme sahibinden bilgiler aldık. Park Ilıca tesislerinde bulunan 15 adet bungalov evini inceleyerek fikir edindik. Bu tarz örnekleri yerinde görerek, İlimizde de bu çalışmaları nasıl yapabiliriz onu araştırıyoruz. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar’a da, Horma Kanyonu’nda yapmış olduğu yürüyüş platformu için ayrıca teşekkür ederim. Kanyondaki yürüyüş platformu, doğa harikası mekânı gezmeye gelenlere kanyonu daha yakında görme imkânı veriyor ” diye konuştu. Genel Sekreter Uzun, yaptığı açıklamaların ardından misafirperverlikleri için Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar’a, Pınarbaşı İl Genel Meclis Üyesi Kazım Gül’e Pınarbaşı AK Parti İlçe Başkanı aynı zamanda Park Ilıca İşletme Sahibi Sinan Yılmaz’a teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokat’ta ahırın çatısı çöktü

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bir ahırın çatısı çöktü. Büyükbaş hayvanların bağlı bulunduğu ahırda yaşanan çökme anı, içeride bulunan güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Tekkeyeni köyünde yaşayan Mustafa Yapıcı’ya ait ahırın çatısı, kar kütlesinin ağırlığına dayanamayarak büyük bir gürültüyle çöktü. Ahır çatısının çökme anı, güvenlik kamerasına yansıdı. Ahırın çöken bölümünde herhangi bir canlı bulunmaması, muhtemel bir faciayı önledi. Olayın ardından hayvanlar komşu ahırlarına nakledildi. Ahırda maddi hasar meydana geldi.

Çatılar ağırlığa dayanmıyor
Yaşanan olayı anlatan Mustafa Yapıcı, "Tekkeyeni köyündeyiz. Çok kar yağdı ve karın sulanması nedeniyle ağırlaştı. Ahırdaki çatı karın ağırlığına dayanamayarak uçtu. Hayvanlarımızı komşularımızın ahırlarına dağıttık. Ahırımızın durumu bu vaziyette. Ahırın diğer kısmındaki direklerde de kırıklar var. Herkes çok dikkatli olsun, çatılar bu ağırlığa dayanmıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin