Gençlik Bakımı Tatbikatları Tamamlandı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Temmuz, 2017 11:47 tarihinde yayınlandı
0
0

Gençlik Bakımı Tatbikatları Tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisindeki  Karabük, Zonguldak ve Bartın  İlleri dahilinde yer alan İşletme Müdürlüklerinde devam eden silvikültür gençlik bakımı tatbikatları tamamlandı.

Tatbikatlar, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Aksan koordinatörlüğünde Silvikültür ve Ağaçlandırma Şube Müdürü ve çalışanları ile her bir İşletme Müdürlüğünün İşletme Müdürleri, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza memurları ve ayrıca 2017 yılında hizmet alımı ile alınan serbest Orman Mühendisleriyle beraber 9 İşletme Müdürlüğünde toplam 273 personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Düzenlenen tatbikatlarda; 2016 yılında gerçekleştirilen 25.340 dekar kayın gençleştirme çalışması sonucu elde edilen gençlikler öncelikli olarak, tüm ibreli ve yapraklı gençleştirme sahalarındaki gençliklere uygulanacak bakım tedbirlerinin neler olduğu teorik olarak anlatılmasının yanında katılımcı personele bizzat uygulamalı olarak da yaptırıldı. Ayrıca elde edilen bu gençleştirme sahalarındaki başarı yüzdesinin tespiti amacıyla yönetmelik gereği yapılan fidan sayma işleminin nasıl yapılacağı bizzat arazide tatbik edildi.

Yapılan açıklamada, “Bir çok bilgilerin tekrar edilmek suretiyle pekiştirildiği, pratik yöntemlerin tartışılarak yerinde belirlendiği ve böylece yapılan tatbikatların amacına ulaştığı gözlemlendi” denildi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayvan ticaretinde dolandiricilik supheli otelde yakalandi WXYEHSIW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan ticaretinde dolandırıcılık: Şüpheli otelde yakalandı

Samsun’da büyükbaş hayvan alım satımı üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında, aynı şahsın farklı tarihlerde çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıkarken, şüpheli şahıs jandarma ekiplerince kaldığı otelde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Nisan tarihinde Tekkeköy ilçesinde hayvan satın alıp 2 kişiyi toplam 213 bin TL dolandırdığı iddia edilen G.E. (42) şikayet üzerine Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak 24 Nisan’da Samsun Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Aynı şahıs dün Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi’nde A.S. (60) isimli şahıstan 290 bin liraya 2 adet büyükbaş hayvan satın aldı ve parasını ödemeden kayıplara karıştı. A.S., G.E.’ye 290 bin TL karşılığında sattığı 2 büyükbaş hayvanın parasını banka hesabına gönderilmediği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takip sonucu şüpheli G.E.’yi kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan detaylı araştırmada şüpheli G.E.’nin yalnızca bu olayla sınırlı kalmadığı, 16 Nisan’da Tekkeköy ilçesinde H.B. isimli şahıstan 3 adet büyükbaş hayvanı 570 bin TL karşılığında aldığı ve ödeme yapma vaadiyle ortadan kaybolduğunu tespit etti

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan G.E., Atakum ve Tekkeköy ilçesindeki dolandırıcılık olayları ile ilgili bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin