Reklam
Reklam
genckamp jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
15 Temmuz, 2024 12:27 tarihinde yayınlandı
0

Gençler, Geçlik Kamplarına Yolcu Edildi

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, gençleri yaz aylarının keyifli aktiviteleriyle buluşturmak üzere gençlik kamplarına uğurladıklarını belirtti. Güven, “Gençlik Kamplarımızda eğlence ve macera dolu anılarla yeni arkadaşlar edinmek isteyen gençlerimizi kamp merkezlerimize yolcu ettik. Gençlerimize iyi tatiller dileriz” dedi.

Bu kapsamda, Manisa Şehzadeler Gençlik Kampı’na 16-17 yaş arası kız öğrenciler, Antalya Alaattin Keykubat Gençlik Kampı’na 18-22 yaş arası kız öğrenciler, Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı’na 16-17 yaş arası erkek öğrenciler ve Mersin Mehmet Akif Ersoy Gençlik Kampı’na 12-13 yaş arası erkek öğrenciler uğurlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
torul baraj golunde alg patlamasi suyun yuzeyi koyulasti DGQ4sn3T
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Torul Baraj Gölü’nde alg patlaması, suyun yüzeyi koyulaştı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bulunan Torul Baraj Gölü alg patlaması nedeniyle yeşilden koyu kahverengi renge dönerken, o görüntüler dron kamerasıyla kaydedildi.

Torul Baraj Gölü’nde son yıllara göre daha belirgin hale gelen alg oluşumu nedeniyle göl yüzeyinin neredeyse tamamı yeşilden koyu kahverengiye döndü. Bölgedeki değişim dron kamerasıyla görüntülenirken, ortaya etkileyici görüntüler çıktı.

Uzmanlara göre bu durum sıcaklık artışı, günlerin uzaması, yoğun yağışlar ve tarımsal faaliyetler sonucu suya karışan azot ve fosfor gibi besin maddelerinin etkisiyle oluşan alg patlamasından kaynaklanıyor. Yetkililer, bu tür patlamaların genellikle yaklaşık iki hafta sürdüğünü, ardından gölün eski dengesine kavuştuğunu belirtiyor.

Ancak alglerin uzun süreli çoğalmasının suya ışık girişini ve oksijen miktarını azaltarak ekosistemdeki canlı yaşamını olumsuz etkileyebileceği ifade ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin